Chili con kyckling, Tryckkokare.

Har börjat leka med min nya leksak, en tryckkokare. Det är inte lika bra som en sloowcooker men den har helt klart en plats i en köket. Man kan laga mat med absolut inget fett tillsatt över huvudtaget och smakerna stannar kvar och avdunstar inte vilket ger en smakrikare och hälsosammare rätt.  
  
Använder ni en vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl vatten och lite olja/kokosfett i början.

Tid 40 minuter

400g 2st kyckling bröst
200g 1 stor rödlök
1st chili
200g 1stor grön paprika tärnad
500g krossade tomater
2st vitlöksklyftor
50g tomatpuré
230g 1 packet kidney bönor
1/2 tesked timjan
1/2 tesked rosmarin
1/2 tesked spiskummin
 1 tesked paprikapulver
1 lagerblad
1/3 tesked svartpeppar
1-2 teskedar örtsalt

Lägg kyckling, lök, vitlök, chili och kryddorna i en matberedare, gör allt till jämn mix.

Lägg mixen i en tryckkokare med tomatpuré, krossade tomater och paprikan, sätt igång värmen, när det börjar puttra, sätt på locket, sänk värmen till medelvärme och låt stå i 20 minuter. 

Öppna locket och tillsätt bönorna, låt koka i 5 minuter till. Smaksätt med örtsalt och mer kryddor om det behövs.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 





För hela.
Kalorier 925,5
Protein 109,6
Kolhydrater 75,1
Fett 14,5

Delat på två portioner
Kalorier 462,8
Protein 54,8
Kolhydrater 37,6
Fett 7,3

Delat på fyra portioner
Kalorier 231,4
Protein 27,4
Kolhydrater 18,8
Fett 3,6


Per 100g
Kalorier 58,9
Protein 7
Kolhydrater 4,8
Fett 0,9


Kommentarer