Har börjat leka
med min nya leksak, en tryckkokare. Det är inte lika bra som en sloowcooker men
den har helt klart en plats i en köket. Man kan laga mat med absolut inget fett
tillsatt över huvudtaget och smakerna stannar kvar och avdunstar inte vilket
ger en smakrikare och hälsosammare rätt.
Använder ni en
vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl
vatten och lite olja/kokosfett i början.
Tid 40 minuter
400g 2st kyckling
bröst
200g 1 stor
rödlök
1st chili
200g 1stor grön
paprika tärnad
500g krossade
tomater
2st
vitlöksklyftor
50g tomatpuré
230g 1 packet
kidney bönor
1/2 tesked timjan
1/2 tesked
rosmarin
1/2 tesked
spiskummin
1 tesked paprikapulver
1 lagerblad
1/3 tesked
svartpeppar
1-2 teskedar
örtsalt
Lägg kyckling,
lök, vitlök, chili och kryddorna i en matberedare, gör allt till jämn mix.
Lägg mixen i en
tryckkokare med tomatpuré, krossade tomater och paprikan, sätt igång värmen,
när det börjar puttra, sätt på locket, sänk värmen till medelvärme och låt stå
i 20 minuter.
Öppna locket och
tillsätt bönorna, låt koka i 5 minuter till. Smaksätt med örtsalt och mer
kryddor om det behövs.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
För hela.
Kalorier 925,5
Protein 109,6
Kolhydrater 75,1
Fett 14,5
Delat på två
portioner
Kalorier 462,8
Protein 54,8
Kolhydrater 37,6
Fett 7,3
Delat på fyra
portioner
Kalorier 231,4
Protein 27,4
Kolhydrater 18,8
Fett 3,6
Per 100g
Kalorier 58,9
Protein 7
Kolhydrater 4,8
Fett 0,9
Kommentarer
Skicka en kommentar