Fortsätter att leka med min nya leksak, en tryckkokaren.
Det är inte lika bra som en sloowcooker men den har helt klart en plats i en
köket. Man kan laga mat med absolut inget fett tillsatt över huvudtaget och
smakerna stannar kvar och avdunstar inte vilket ger en smakrikare och
hälsosammare rätt.
Ta av locket,
häll i parmesan, ärterna, majsen och krydda med svartpeppar och örtsalt. Låt
stå på värmen i ca 1 minut, Servera.
Provade idag
med att tillsätta kokosfett i början men ni kan säkert slänga i alt på en gång
utan att fräsa av löken först med då får ni en annan smak.
Använder ni en
vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl
vatten
Tid 15 minuter.
150g tärnad
kyckling
150g riven
blomkål
20g hackad lök
1st hackad
vitlöksklyfta
2 teskedar
persilja
50g frusna majs
5g frusna gröna ärter
30g riven parmesan
5g kokosfett
1/2 dl
matlagningsvitvin (Ica)
½ dl vatten
Svartpeppar
Örtsalt
Fräs lök och
vitlök i kokosfett i ca 3 sekunder. Ta bort grytan från värmen, häll i vinet,
det går snabbt nu så var beredd. Låt vinet kokas ner nästan helt, häll i
kyckling, blomkål, persilja och vatten. Sätt på locket, sänk värmen till medel,
låt stå i 10 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar