Blomkåls risotto med kyckling ärter och majs. Tryckkokare.

Fortsätter att leka med min nya leksak, en tryckkokaren. Det är inte lika bra som en sloowcooker men den har helt klart en plats i en köket. Man kan laga mat med absolut inget fett tillsatt över huvudtaget och smakerna stannar kvar och avdunstar inte vilket ger en smakrikare och hälsosammare rätt.  

Provade idag med att tillsätta kokosfett i början men ni kan säkert slänga i alt på en gång utan att fräsa av löken först med då får ni en annan smak.
  
Använder ni en vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl vatten

Tid 15 minuter.
150g tärnad kyckling
150g riven blomkål
20g hackad lök
1st hackad vitlöksklyfta
2 teskedar persilja
50g frusna majs
5g frusna gröna ärter
30g riven parmesan
5g kokosfett
1/2 dl matlagningsvitvin (Ica)
½ dl vatten
Svartpeppar
Örtsalt

Fräs lök och vitlök i kokosfett i ca 3 sekunder. Ta bort grytan från värmen, häll i vinet, det går snabbt nu så var beredd. Låt vinet kokas ner nästan helt, häll i kyckling, blomkål, persilja och vatten. Sätt på locket, sänk värmen till medel, låt stå i 10 minuter. 

Ta av locket, häll i parmesan, ärterna, majsen och krydda med svartpeppar och örtsalt. Låt stå på värmen i ca 1 minut, Servera.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 





För hela.
Kalorier 491
Protein 51,4
Kolhydrater 22,6
Fett 19,6

Delat på två portioner.
Kalorier 245,5
Protein 25,7
Kolhydrater 11,3
Fett 9,8

Kommentarer