Vad är inte
bättre att starta det nya året med en värmande och god chiligryta för att
svettas ut all mat från jul och nyårshelgen. Den sitter helt klart bättre än en
kebab eller pizza så här dagen efter.
Har börjat leka
med min nya leksak, en tryckkokare. Det är inte lika bra som en sloowcooker men
den har helt klart en plats i en köket. Man kan laga mat med absolut inget fett
tillsatt över huvudtaget och smakerna stannar kvar och avdunstar inte vilket ger
en smakrikare och hälsosammare rätt.
Använder ni en
vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl
vatten och lite olja/kokosfett i början.
Tid 40 minuter.
500g nötfärs 10 %
150g hackad lök
150g tärnad
aubergine
150g tärnad
zucchini
150gg tärnad rödpaprika
1st hackad chili
2st hackade
vitlöksklyftor
320g 1 packet
kidney bönor
420g 1 burk vita bönor
i tomatsås
50g tomatpuré
1/2 dl citronsaft
1 tesked paprikapulver
1/2 tesked
spiskummin
1/3 tesked
ingefära pulver
1 tesked timjan
2 teskedar torkad
persilja
1/2 tesked
svartpeppar
Örtsalt
1 tesked salt
Börja med att
salta dem tärnade auberginen, låt stå i en sil.
Lägg nötfärs,
lök, chili, vitlök, paprika, citronsaft, tomatpuré och kryddorna i en
tryckkokare, när det börjar fräsa om köttet, sätt på locket och sänk till
medel, låt stå i 20minuter. (10minuter om ni har högvärme)
Tillsätt aubergine,
zucchini, bönorna, sätt på locket, låt stå i 10 minuter till.
Krydda med
örtsalt.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
För hela
Kalorier 1625,8
Protein 154,5
Kolhydrater 130,6
Fett 42,3
Delat på två
portioner
Kalorier 812,9
Protein 77,3
Kolhydrater 65,3
Fett 21,2
Delat på fyra
portioner
Kalorier 406,5
Protein 38,6
Kolhydrater 32,7
Fett 10,6
Delat på 6
portioner
Kalorier 203,2
Protein 19,3
Kolhydrater 16,3
Fett 5,3
Per 100g
Kalorier 82,9
Protein 7,9
Kolhydrater 6,7
Fett 2,2
Kommentarer
Skicka en kommentar