Chili gryta. Tryckkokare.

Vad är inte bättre att starta det nya året med en värmande och god chiligryta för att svettas ut all mat från jul och nyårshelgen. Den sitter helt klart bättre än en kebab eller pizza så här dagen efter.

Har börjat leka med min nya leksak, en tryckkokare. Det är inte lika bra som en sloowcooker men den har helt klart en plats i en köket. Man kan laga mat med absolut inget fett tillsatt över huvudtaget och smakerna stannar kvar och avdunstar inte vilket ger en smakrikare och hälsosammare rätt. 
   
Använder ni en vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl vatten och lite olja/kokosfett i början.

Tid 40 minuter.

500g nötfärs 10 %
150g hackad lök
150g tärnad aubergine
150g tärnad zucchini
150gg tärnad rödpaprika
1st hackad chili
2st hackade vitlöksklyftor
320g 1 packet kidney bönor
420g 1 burk vita bönor i tomatsås
50g tomatpuré
1/2 dl citronsaft
 1 tesked paprikapulver
1/2 tesked spiskummin
1/3 tesked ingefära pulver
1 tesked timjan
2 teskedar torkad persilja
1/2 tesked svartpeppar
Örtsalt
1 tesked salt

Börja med att salta dem tärnade auberginen, låt stå i en sil.

Lägg nötfärs, lök, chili, vitlök, paprika, citronsaft, tomatpuré och kryddorna i en tryckkokare, när det börjar fräsa om köttet, sätt på locket och sänk till medel, låt stå i 20minuter. (10minuter om ni har högvärme)

Tillsätt aubergine, zucchini, bönorna, sätt på locket, låt stå i 10 minuter till.
Krydda med örtsalt.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 




För hela
Kalorier 1625,8
Protein 154,5
Kolhydrater 130,6
Fett 42,3

Delat på två portioner
Kalorier 812,9
Protein 77,3
Kolhydrater 65,3
Fett 21,2

Delat på fyra portioner
Kalorier 406,5
Protein 38,6
Kolhydrater 32,7
Fett 10,6

Delat på 6 portioner
Kalorier 203,2
Protein 19,3
Kolhydrater 16,3
Fett 5,3


Per 100g
Kalorier 82,9
Protein 7,9
Kolhydrater 6,7
Fett 2,2




Kommentarer