Fortsätter leka med min nya leksak, en
tryckkokare. Det är inte lika bra som en sloowcooker men den har helt klart en
plats i en köket. Man kan laga mat med absolut inget fett tillsatt över
huvudtaget och smakerna stannar kvar och avdunstar inte vilket ger en
smakrikare och hälsosammare rätt.
Använder ni en
vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl
vatten och lite olja/kokosfett i början.
Funderade en
stund och kom att tänka på att den passar perfekt till en matlåda, det är bara
gånga receptet med tre så har ni för hela veckan.
Tid 20 minuter
400g nötfärs 10 %
200g riven
sötpotatis
200g riven morot
100g hackad lök
2st hackade
vitlöksklyftor
1 tesked timjan
1 tesked hackad
ingefära
1/4 tesked
sambaolek
1dl
matlagningsrödvin 1 % (Ica)
1 matsked
citronsaft
1/2 tesked
svartpeppar
1-2 teskedar
örtsalt
Lägg allt i en tryckkokare,
rör om ordentligt, sätt på värmen, när det börjar fräsa sätt på locket. Låt stå
på full värme i 3 minuter, sänk en aning i 8 minuter. Smaksätt med
extra örtsalt om det behövs.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
För hela.
Kalorier 957,6
Protein 86,5
Kolhydrater 78,5
Fett 31,2
Delat på två
rätter.
Kalorier 778,8
Protein 43,2
Kolhydrater 39,3
Fett 15,6
Delat på fyra
rätter.
Kalorier 239,4
Protein 21,6
Kolhydrater 19,6
Fett 7,8
Kommentarer
Skicka en kommentar