Fortsätter leka med min nya leksak, en tryckkokare. Det är inte
lika bra som en sloowcooker men den har helt klart en plats i en köket. Man kan
laga mat med absolut inget fett tillsatt över huvudtaget och smakerna stannar
kvar och avdunstar inte vilket ger en smakrikare och hälsosammare rätt.
Använder ni en
vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl
vatten och lite olja/kokosfett i början.
Tid 20 minuter.
200g tärnad
kyckling
100g tärnad
morot
100g tärnad
palsternacka
20g hackad lök
1st hackad vitlöksklyfta
120g riven
blomkål
1/2 tesked
rosmarin
1/3 tesked
paprika pulver
20g 1 matsked
tomatpuré
50g 1/2 dl matlagningsrödvin
1 % (Ica)
5g kokosfett
örtsalt
Svartpeppar
Lägg allt
förutom blomkål, kokosfett, örtsalt och svartpeppar i en tryckkokare, sätt
igång värmen, när vinet börjar koka sätt på locket, låt stå på andra steget på
locket, sänk till medelvärme, låt stå i 12 minuter. När tiden gått ta av locket
och låt stå i en minut.
Krydda med
örtsalt och svartpeppar.
När det är
halva tiden kvar stek blomkålen i en varm stekpanna med kokosfett i ca 6
minuter, krydda med örtsalt och svartpeppar.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
För hela.
Kalorier 440,8
Kalorier 440,8
Protein 47,7
Kolhydrater
28,5
Fett 12,4
Delat på två
portioner.
Kalorier 220,4
Protein 23,9
Kolhydrater
14,3
Fett 6,2
Kommentarer
Skicka en kommentar