Kyckling, rödvinsgryta med stekt blomkåls ris. Tryckkokare.

Fortsätter leka med min nya leksak, en tryckkokare. Det är inte lika bra som en sloowcooker men den har helt klart en plats i en köket. Man kan laga mat med absolut inget fett tillsatt över huvudtaget och smakerna stannar kvar och avdunstar inte vilket ger en smakrikare och hälsosammare rätt. 
  
Använder ni en vanlig gryta får ni öka tillagningstiden med 5-10 minuter och tillsätta 1-2dl vatten och lite olja/kokosfett i början.

Tid 20 minuter.

200g tärnad kyckling
100g tärnad morot
100g tärnad palsternacka
20g hackad lök
1st hackad vitlöksklyfta
120g riven blomkål
1/2 tesked rosmarin
1/3 tesked paprika pulver
20g 1 matsked tomatpuré
50g 1/2 dl matlagningsrödvin 1 % (Ica)
5g kokosfett
örtsalt
Svartpeppar

Lägg allt förutom blomkål, kokosfett, örtsalt och svartpeppar i en tryckkokare, sätt igång värmen, när vinet börjar koka sätt på locket, låt stå på andra steget på locket, sänk till medelvärme, låt stå i 12 minuter. När tiden gått ta av locket och låt stå i en minut.
Krydda med örtsalt och svartpeppar.

När det är halva tiden kvar stek blomkålen i en varm stekpanna med kokosfett i ca 6 minuter, krydda med örtsalt och svartpeppar.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 





För hela.
Kalorier 440,8
Protein 47,7
Kolhydrater 28,5
Fett 12,4


Delat på två portioner.
Kalorier 220,4
Protein 23,9
Kolhydrater 14,3
Fett 6,2



Kommentarer