Fransyska kålrotsgryta. Tryckkokare.

Leker vidare med min tryckkokare med ett stycke fransyska som jag fick av Bulltofta kött, bad om att få deras segaste bit kött. Och resultatet blev ett helt otroligt mört kött och en god gryta. Och under en timme vilket är bra.
När grytan är klar så låt allt svalna om ni nu inte ska äta den direkt. Dela se upp grytan i portioner så har ni mat för ett par måltider.

Tid 1 timme.
1kg Fransyska
400g tärnad potatis
400g tärnad kålrot
400g tärnad morot
200g tärnad lök
1st hackad chili
3st hackade vitlöksklyftor
1st tumstor hackad ingefära
1 matsked timjan
1 matsked rosmarin
1dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
1/2 dl vatten
10g kokosfett
1 tesked malen svartpeppar
3-4 teskedar örtsalt

Värm tryckkokaren med kokosfett, stek fransyskan så den får färg ca 1 minut, ta upp den, lägg i lök, vitlök, timjan, romsarin, ingefära, chili, vatten och vitvin, lägg på fransyskan, sätt på locket, sänk till medelvärme i 30 minuter. 

Tärna grönsakerna under tiden. Lägg i resten, sätt på locket, höj värmen till max i 20 minuter.
Krydda med malen och örtsalt.





För hela.
Kalorier 1958,4
Protein 223,8
Kolhydrater 140,5
Fett 46,8

Delat på två portioner.
Kalorier 979,2
Protein 111,9
Kolhydrater 70,3
Fett 23,4

Delat på fyra portioner.
Kalorier 489,6
Protein 56
Kolhydrater 35,1
Fett 11,7

Delat på sex portioner.
Kalorier 244,8
Protein 28
Kolhydrater 17,6
Fett 5,9

Vill du göra en livsstilsförändring och upplever att du försökt allt men ändå inte lyckats?


  • Har du tröttnat på "quickfix" som inte håller i längden?

  • Vill du komma igång med träningen och bra kost?


  • Känner du att du fastnat i din träning och inte kommer vidare och når dina mål?


  • Känner du att din vardag är allt för stressig och att du inte lyckas få livspusslet att gå ihop?






Har du någon fråga eller fundering om blogginlägget eller våra tjänster kan du ställa den direkt här:




Kommentarer

  1. Hej, jag undrar om grytan ska vara under tryck både 30 första + 20 sista minuterna?
    Hälsningar Sigge

    SvaraRadera
  2. Hej Sigge.
    Ja grytan ska vara under tryck hela tiden.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar