Lyxa till den
mitt i veckan med en snabb lagad och god ryggbiff.
Tärna potatisen
och kålroten i 1cm kuber så tar det mindre tid att tillaga dem.
tid 20 minuter
180g ryggbiff
100g tärnad
potatis
150g tärnad
kålrot
30g hackad lök
1st hackad
vitlöksklyfta
40g 3st halverade
cocktailtomater
5g kokosfett
1,5dl vatten
0,5 dl milda mini
mat 7 %
1 matsked
balsamicvinäger (om ni önskar)
Karse
Riven muskotnöt
Örtsalt
Grillkrydda
Låt ryggbiffen
ligga ute i rumstemperatur, krydda med grillkrydda.
Värm en gryta med
kokosfett, fräs lök och vitlök i ca 30 sekunder tills den är mjuk. Blanda i
potatis, kålrot, vatten och muskotnöt. Låt det koka på medelvärme i 8 minuter
tills det är lite vatten kvar, häll i milda mini mat, stäng av värmen, låt
eftervärmen koka ner till önskad konstisens, krydda med örtsalt.
När det är ca 5
minuter kvar, grilla ryggbiffen och cocktailtomaterna på en förvärm grillpanna
i ca 6 minuter, lägg åt sidan och låt vila i ca 2 minuter, krydda med örtsalt.
Servera allt och
häll lite balsamicvinäger på tomaterna om ni önskar.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan.
För hela.
Kalorier 461,1
Protein 43,7
Kolhydrater 32,4
Fett 15,8
Delat på två
portioner
Kalorier 230,6
Protein 21,9
Kolhydrater 16,2
Fett 7,9
Kommentarer
Skicka en kommentar