Älskar att tillaga mat på lägre temperaturer men det är inte alltid så
smidigt när man behöver få i sig maten snabbt. Men ibland är det trevligt att
lägga lite med tid och kärlek.
1kg lammstek.
1stor lök
4 vitlöksklyftor
1 liten chili
1 citron zest och
saft (bara skalet inte den vita delen)
1/2 tesked vanilj
2 teskedar stevia
1 stor knippe
mynta
2st lagerblad
1 tesked malen
svartpeppar
3 teskedar
örtsalt
1dl matlagningsvitvin
Lägg allt förutom
lamm och vin i en matberedare, mixa allt till en puré. Lägg lammet med purén
och vinet i en stekpåse. Placera i kylen i 48 timmar, vän den lite då och då.
Låter ni den
ligga längre så blir det bättre, upp till 5 dagar.
Placera i ugnen
på 55C eller om ni har en vanlig ugn som jag så mellan 50C och 75C i 8 timmar.
Ta ut och sila
vätskan, koka ner till hälften sen red den.
Ni har nu en riktigt
fin och mör lammstek, som kommer att smälta i munnen och som ni kan använda
till vad som helst.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan.
Kommentarer
Skicka en kommentar