Lammstek, marinerad och lågtempad.

Älskar att tillaga mat på lägre temperaturer men det är inte alltid så smidigt när man behöver få i sig maten snabbt. Men ibland är det trevligt att lägga lite med tid och kärlek.

1kg lammstek.
1stor lök
4 vitlöksklyftor
1 liten chili
1 citron zest och saft (bara skalet inte den vita delen)
1/2 tesked vanilj
2 teskedar stevia
1 stor knippe mynta
2st lagerblad
1 tesked malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt
1dl matlagningsvitvin

Lägg allt förutom lamm och vin i en matberedare, mixa allt till en puré. Lägg lammet med purén och vinet i en stekpåse. Placera i kylen i 48 timmar, vän den lite då och då.

Låter ni den ligga längre så blir det bättre, upp till 5 dagar.

Placera i ugnen på 55C eller om ni har en vanlig ugn som jag så mellan 50C och 75C i 8 timmar.
Ta ut och sila vätskan, koka ner till hälften sen red den. 

Ni har nu en riktigt fin och mör lammstek, som kommer att smälta i munnen och som ni kan använda till vad som helst. 

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan. 



Kommentarer