Veckans matlåda
blev en allt i en limpa med allt i ett. Se till att ha en väldigt stor skål när ni
blandar detta för den innehåller ca 3kg sammanlagt. Om ni vill så delar ni den
efter tillagning till 7 delar ca 445g eller för er som äter mindre till 14
delar ca 223g per portion.
Tid 1h 20
minuter.
800g nötfärs
1kg riven potatis
300g riven
blomkål
300g riven morot
100g riven lök
4st hackade
vitlöksklyftor
1 matsked timjan
1 matsked
persilja
50g 2 matsked
tomatpuré
165g 3st ägg
3 matskedar
örtsalt
1/2 matsked malen
svartpeppar
1/2 matsked
paprikapulver
4 packet 400g
kalkonbacon
Sätt på ugnen på
150C.
Blanda allt förutom
kalkonbacon i en stor skål. Blanda ordentligt till en smet.
Lägg ut en lång
bit metallfolie, över en meter lång. Lägg ut kalkonbacon jämt bredvid varandra
ca 1 meter, lägg en remsa till längs med änden på toppen. Lägg smeten jämt med
hela så den blir ca 1cm i diameter. Rulla med hjälp av metallfolien till en
jämn cylinder. Täpp till metallen, sen dela den på mitten med en kniv. Ta en ny
folie och rulla in dem båda två, tryck små hål på toppen och placera i ugnen i
1 timme. Ta ut och låt svalna.
Serverings förslag med ajvar och sallad.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan.
För hela.
Kalorier 3175,6
Protein 272,3
Kolhydrater 215,1
Fett 96,1
Per portion delat
på 7 portioner ca 445g
Kalorier 453,6
Protein 38,9
Kolhydrater 30,7
Fett 13,7
Kalorier 226,8
Protein 19,5
Kolhydrater 15,4
Fett 6,9
Kommentarer
Skicka en kommentar