Kött och grönsakslimpa lindad i kalkonbacon. “veckans matlåda”

Veckans matlåda blev en allt i en limpa med allt i ett.  Se till att ha en väldigt stor skål när ni blandar detta för den innehåller ca 3kg sammanlagt. Om ni vill så delar ni den efter tillagning till 7 delar ca 445g eller för er som äter mindre till 14 delar ca 223g per portion. 

Tid 1h 20 minuter.
800g nötfärs
1kg riven potatis
300g riven blomkål
300g riven morot
100g riven lök
4st hackade vitlöksklyftor
1 matsked timjan
1 matsked persilja
50g 2 matsked tomatpuré
165g 3st ägg
3 matskedar örtsalt
1/2 matsked malen svartpeppar
1/2 matsked paprikapulver
4 packet 400g kalkonbacon

Sätt på ugnen på 150C.

Blanda allt förutom kalkonbacon i en stor skål. Blanda ordentligt till en smet. 

Lägg ut en lång bit metallfolie, över en meter lång. Lägg ut kalkonbacon jämt bredvid varandra ca 1 meter, lägg en remsa till längs med änden på toppen. Lägg smeten jämt med hela så den blir ca 1cm i diameter. Rulla med hjälp av metallfolien till en jämn cylinder. Täpp till metallen, sen dela den på mitten med en kniv. Ta en ny folie och rulla in dem båda två, tryck små hål på toppen och placera i ugnen i 1 timme. Ta ut och låt svalna.

Serverings förslag med ajvar och sallad. 

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan.




För hela.
Kalorier 3175,6
Protein 272,3
Kolhydrater 215,1
Fett 96,1

Per portion delat på 7 portioner ca 445g
Kalorier 453,6
Protein 38,9
Kolhydrater 30,7
Fett 13,7

Kalorier 226,8
Protein 19,5
Kolhydrater 15,4
Fett 6,9

Kommentarer