Jordgubbstart.

Betalt samarbete med SVESNKT KOSTTILLKOTT 

Provade en ny typ göra en ny typ av pajdeg med bovetemjöl för ett jämnare energivärde. Plus att det fortfarande är glutenfri gör inte den mycket sämre utan bara bättre, även fast protein mängden är lite väl låg.

50g 1dl MANDELMJÖLK
50g 1dl bovetemjöl
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
Nypa salt

Blanda allt ordentligt i en skål, placera i kylen i 30 minuter. Fördela i två lika stora delar ca 110g. Fördela i två formar
Sätt igång ugnen på 180C.
Placera i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Per pajform.
Kalorier 337,7
protein 12,7
Kolhydrater 20,9
Fett 22,3

Fyllningen för en tart.
100g Kesella 1 %
80g 5st jordgubbar
2 teskedar stevia
1/4 tesked vaniljpulver

Blanda kesella, stevia, vanilj ordentligt, bred jämnt i pajskalet, Lägg halverade jordgubbar jämnt över krämen.



Per styck.
Kalorier 446,6
protein 25,8
Kolhydrater 31,1
Fett 23,5

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.


Kommentarer