Jordgubbspaj.

Betalt samarbete med SVENSKTKOSTTILLSKOTT och Superfruit.

Provade en ny typ göra en ny typ av pajdeg med bovetemjöl för ett jämnare energivärde. Plus att det fortfarande är glutenfri gör inte den mycket sämre utan bara bättre, även fast protein mängden är lite väl låg.

50g 1dl MANDELMJÖLK
50g 1dl bovetemjöl
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
Nypa salt

Blanda allt ordentligt i en skål, placera i kylen i 30 minuter. Fördela i två lika stora delar ca 110g. Fördela i två formar.
Sätt igång ugnen på 180C.
Placera i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Per pajform.
Kalorier 337,7
protein 12,7
Kolhydrater 20,9
Fett 22,3

Jordgubbsfyllningen per paj.
50g kesella 1 %
50g jordgubbar
20g protein jordgubb REKOMMENDERAT PROTEINPULVER
2 teskedar stevia
3 teskedar snabb gelatinpulvermix
1/2 dl vatten

Lägg allt i en kopp, använd en stavmixer, blanda till en jämn smet i ca 1 minut. Häll smeten i pajformen, placera i kylen i 2 timmar.




Per paj.   
Kalorier 470,3
protein 36,7
Kolhydrater 27,5
Fett 22,8

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.

TIPS

UTSÖKT KASEIN MED LÅNGSAMT UPPTAG

Core Casein innehåller mjölkprotein som utsöndras långsamt i kroppen och förser dina muskler med protein över längre tid än vad exempelvis vassleprotein gör. Tack vare att råvaran är såpass ren som den är blir proteininnehållet högt och smakerna något utöver det vanliga. Core Casein finns i fler utsökta smaker. Du får inte bara ett gott och mättande proteinpulver, Core Casein har även ett grymt näringsinnehåll och är låg på laktos, med tillsatt laktasenzym för att även du som är känslig för laktos ska kunna njuta av ett riktigt välsmakande kasein.

  • Motverkar muskelnedbrytning
  • Högt proteininnehåll
  • Långsamt kaseinprotein
  • Bra nattprotein och mellan måltider
  • Låg på laktos





Kommentarer