Lax ugnsgrillad med grovpotatismos och dillkräm på rotfrukter. ”Veckans matlåda”

Betalt samarbete med SUPERFRUIT och SVENSKT KOSTTILLSKOTT 

Tanken är att det ska räcka med att spendera ett par timmar en dag i veckan så har ni veckans lunchlåda.
Ni kan använda grädde istället för vatten till dillkrämen och skippa potatisen för en LCHF’are .

Dela upp i färdiga matlådor med 150g grovpotatismos, 160g lax, 150g dillkräm.

5-7st 160g lax (med skin det är godast)
1kg potatis
Handfull hackad dill
1/2 tesked sambaolek
Citron
Malen svartpeppar
Örtsalt

Koka potatisen i saltat vatten, när dem är färdiga, sila av vattnet, krossa potatisen grovt, tillsätt dill, citronsaft, sambaolek, malen svartpeppar och örtsalt.

Sätt igång ugnen på 180C grill.
Salta laxen på båda sidorna, lägg med skinnet uppåt på en plåt, placera i ugnen i 12 minuter.

Dillkräm på rotfrukter.
10g KOKOSFETT
100g hackad lök
200g tärnad palsternacka
400g rotselleri
3st hackade vitlöksklyftor
2dl matlagningsvitvin 1 %
2dl vatten
Handfull dill
Malen svartpeppar
Örtsalt

Lägg grönsakerna med dillkvistarna i en gryta med kokosfett, fräs allt i ca 2 minuter, häll i vitvin, koka ner till hälften, tillsätt vatten låt det koka på medelvärme i ca 10 minuter till hälften av vätskan är kvar. Fiska upp dillkvistarna. Använda en BLENDER till en jämn kräm, häll tillbaka i grytan, tillsätt hackad dill, svartpeppar och örtsalt.






per 100g dillkräm
Kalorier 46,1
Protein 1,1
Kolhydrater 5,8
Fett 1,5

Per rätt med:
150g grovpotatismos
160g lax
150g dillkräm.
Cocktailtomater

Kalorier 475,4
Protein 33,8
Kolhydrater 33,3
Fett 21,7

Per rätt med:
75g potatis
80g lax
75g dillkräm

Kalorier 237,7
Protein 16,9
Kolhydrater 16,7
Fett 10,8

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.

Kommentarer