Pepparbiff med pommes, parmesantoppad sparris och brunsås.

Betalt samarbete med SUPERFRUIT

Lördagsmys till max.

Tid 25 minuter.
180g innanlår av nöt rullad i svartpeppar
150g potatis i stavar
80g sparris
5g riven parmesan
1/2 dl Milda minimat 7 %
1/2 dl vatten
Vitlökspulver
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 225C

Skölj potatisen i ljummet vatten i ett par minuter för att få bort lite av stärkelsen.
Placera i ugnen i 15-20 minuter. 

Koka vatten i en gryta med en sil med sparris över grytan i ca 5 minuter. Lägg dem åt sidan.

Värm en stekpanna med kokosfett, stek köttbiten i ca 6-8 minuter beroende på tjocklek. Lägg köttbiten åtsidan på en tallrik, stäng av värmen och häll i 1/2 dl vatten i stekpanna, skrapa av botten, lått vattnet ånga bort till hälften, häll i mini mat, låt det bli varmt, krydda med vitlökspulver och örtsalt. Häll i vätskan som rinner av från köttet i såsen.

När potatisen är klar så lägg sparrisen sidan om och värm upp dem snabbt.  
Servera med parmesan på toppen av sparrisen.




Kalorier 432,8
Protein 40,9
Kolhydrater 33,8
Fett 14,1

Delat på två portioner.
Kalorier 216,4
Protein 20,5
Kolhydrater 16,9
Fett 7,1

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.


Kommentarer