Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPERFRUIT.
Tanken är att det ska räcka med att spendera ett par timmar en dag i veckan så har ni veckans lunchlåda.
Ni kan använda grädde istället för vatten till äggsåsen och skippa potatisen för en LCHF’are.
Dela upp i färdiga matlådor med 150g potatis, 160g torsk, 200g grönsaker, 1 dl äggsås. Det blir 5 dagar.
160g x 5-7st torsk
1kg tärnad bakpotatis
250g hackad rödlök
250g tärnad morot
250g tärnad palsernacka
250g tärnad rotselleri
3st hackade vitlöksklyftor
2st lagerblad
5dl vatten
5st hela pepparkorn
Örtsalt
5 ägg
2,5dl minimat 7 %
Örtsalt
Dill
Salta torsken med örtsalt, lägg dem på en djup plåt, låt stå I 15-20 minuter.
Sätt igång ugnen på 180C.
Börja med att skölja potatisen i kallt vatten i ett par minuter, placera på en plåt I ugnen I ca 15-20 minuter, kydda med örtsalt.
Koka grönsakerna med vatten, lageblad och pepparkorn i ca 8 minuter, sila av vattnet med beåll det. Häll över vattent över torsken, placera i ugnen ca 6-8 minuter. Avlägsna från buljongen.
Koka äggen i 8 minuter, skölj dem i kallt vatten, skala dem, placera dem i en MATMIXER med minimat, blanda till en jämn sås, krydda med dill och örtsalt.
Portionera 200g grönsaker och 1d äggsås, blanda ordentligt.
Servera med potatis, torks och grönsaks äggsås.
Per portion med 160g torsk, 150g potatis, 200g grönsaker och 1dl äggsås.
Kalorier 444,7
Protein 39,8
Kolhydrater 42,2
Fett 11,1
Per portion med 70g torsk, 75g potatis, 100g grönsaker 1/2 dl äggsås.
Kalorier 222,4
Protein 19,9
Kolhydrater 21,1
Fett 5,5
Kommentarer
Skicka en kommentar