Kalventrecote grillad, sötpotatispure med rostadvitlök i sommarprimörer med vitbalsamic.

Betalt samarbete med LYCKASMEDMAT , SUPERFRUIT , SVENSKT KOSTTILLSKOTT   

Lust till en liten primörsallad sen blev det som det blev.

Tid 25 minuter

170g kalventrecote
120g tärnad sötpotatis
50g 3st sparris
30g 4st baby morötter eller vanlig skivad morot
30g st kvartade rädisor
30g skivad challotenlök
Handfull gräslök
1 vitök, halva skivad tunt andra halvan hackad.
30g kesella
5g laktosfri smör
1 matsked vitbalsamic vinäger
1/3 tesked stevia
Svartpeppar
Örtsalt
Citron
3dl vatten

Rekommenderar starkt att köpa en köksvåg.

Sätt igång ugnen på 150C.            

Värm en grillpanna. Låt köttbiten ligga ute i rumstemperatur.

Lägg sötpotatis och hackad vitlök i en gryta med 2,5dl vatten. Koka på medelvärme till nästan allt vatten har kokat bort. Ca 10 minuter.
Använd en handvisp till att vispa till potatisen till en jämn pure, blanda i kesella, 1/2 vatten, krydda med stevia, svartpeppar och örtsalt. Låt stå på eftervärmen.

Grilla köttbiten i ca 8 minuter, avsluta med att klämma citronsaft och krydda med örtsalt. Låt vila i 1-2 minuter

När köttbiten är på, värm en stekpanna med smör, stek den skivade vitlöken och sparrisen i ca 2 minuter, lägg i resten av primörerna, häll på vitbalsamic vinäger, placera i ugnen i 4 minuter. Avsluta med örtsalt och gräslök.

Servera med sötpotatis, kalv och primörer.





Kalorier 444,2
Protein 43,4
Kolhydrater 39,4
Fett 12,2

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.


Kommentarer