Älskar att använda portobello svamp för att den är så matig
och lätt använda. Tänka på att desto mindre bitar ni tärnar sötpotatisen så
minskar ni tillagningstiden.
Ser ofta hur många tillagar kyckling tills den blir torr som
trä bara för att dom är rädda för att bli sjuka. Men en kyckling ska tillagas
tills den är fortfarande saftig i mitten, nu menar jag inte mörk rosa utan ljus
rosa/vit, det ska komma ut en klar vätska när man gör ett snitt i kyckling då
är den färdig och det brukar ta 15-20 minuter och inte 30-35 minuter.
Det många glömmer är att många av näringsämnena försvinner
när när råvaror bli överkokta.
Det är detsamma med grönsaker, helst ska dom tillagas under
42 grader men det är inte alltid det går att tillämpa utan då gäller det att
tänka på att grönsaker ska tillagas så kallat ”all dente” med lite tuggmotstånd
kvar. Tänk på det nästa gång ni kokar grönsaker och häller ut vattnet där alla
näringsämnen nu finns.
Tid 25 minuter
200g kyckling
150g tärnad sötpotatis
100g tärnad portobello
20g hackad lök
1st hackad vitlöksklyfta
20g mixsallad
5g KOKOSFETT
1/2 matsked persilja
1/2 matsked gräslök
Malen svartpeppar
Örtsalt
Vitlökskräm.
50g kesella 1 %
1 liten krossad vitlök
Nypa stevia
Hackad gräslök
Örtsalt
Sätt igång ugnen på 180C.
Lägg sötpotatis, portobello, lök, vitlök, kokosfett i en
stekpanna, placera den i ugnen i 15 minuter. När sötpotatisen är färdig,
tillsätt persilja, gräslök, malen svartpeppar och örtsalt, till sist blanda i
mixsalladen.
Stek kyckling i en stekpanna i ca 18 minuter.
Blanda vitlökskrämen.
För hela.
Kalorier 459,4
Protein 54,4
Kolhydrater 32,6
Fett 13,9
Delat på två portioner.
Kalorier 229,7
Protein 27,2
Kolhydrater 16,3
Fett 7
Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.
Kommentarer
Skicka en kommentar