Pepparbiff, potatiskaka, grillad sparris och babymorötter med vitlökskräm.

Betalt samarbete med  SVENSKT KOSTTILLSKOTT   och SUPERFRUIT.

 Tid 40 minuter.

200g innanlår rullad i grovkornig svartpeppar
100g potatis skivad med osthyvel
50g 3st halverad sparris
6st 50g babymorötter eller skivad morot
0.3 dl milda mini mat
0,3dl vatten
10g riven matlagningsost 11%
1/2 hackad vitlöksklyfta
Örtsalt

Vitlökskräm
50g kesella
1/2 krossad vitlöksklyfta
Hackad gräslök
Nypa stevia
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 225C.
Lått köttet stå i rumstemperatur.

Spreja en ugnssäker porslinsform , lägg potatisen i lager över varandra, krydda med örtsalt och hackad vitlök i lagern, häll över milda mini mat, ost och vatten. Placera i ugnen i 30 minuter.

Blanda vitlökskrämen.

Grilla sparrisen och morötterna i ca 5 minuter på en grillpanna. Lägg dem åt sidan.

När det är ca 10 minuter kvar av potatisen lägg på köttet på grillpannan i ca 8 minuter, krydda med örtsalt, låt dem vila i ca 2 minuter, värm upp grönsakerna på grillpanna.

Vänd potatiskakan upp och ner på tallriken och låt den trilla ner, det kan sitta kvar potatis i botten med det avlägsnar ni lätt med en kniv. Servera med kött, grönsaker och vitlökskräm.





Kalorier 434,5
Protein 57,2
Kolhydrater 26,3
Fett 10,3

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.


Kommentarer