Svartvitlöks rostad kyckling, potatis, blomkål, sparrissallad med thai basilika och körvel. Bacon rullade Enokisvamp med chévrekräm.


Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPERFRUIT

Är som sagt helt såld på svartvitlök, det är en helt vanlig vitlök som är fermenterad och därmed har den förändrats i både smak och utseende. Den har en fyllig och söt smak med en liten underton av vitlök som lyfter din matlagning till nya höjder. Jag har till och med gjort en äpplepaj med svartvitlök och hur underligt det än låter så blev den helt otroligt god, men mer om det en annan gång.

160g tärnad kyckling

50g 1 tärnad potatis

100g hackad blomkål

30g skivad rödlök

40g tärnad sparris

1st svartvitlök eller vanlig

4 blad thai basilika eller vanlig

Körvel

50g Enokisvamp (ni kan utelämna den)

60g bacon

5g kokosfett

Svartpeppar

Örtsalt



Chévrekräm

10g chévre

30g kvarg

Nypa vitlökspulver

Persilja

Örtsalt


Sätt igång ugnen på 200C grill.

Lägg kyckling, potatis, blomkål, svartvitlök, thai basilika, svartpeppar och örtsalt (samt bacon om ni inte har Enoki) i en stekpanna. Placera den i ugnen i ca 15 minuter. Blanda i sparrisen när det är ett par minuter kvar.

Blanda chévrekrämen

När det är 5 minuter kvar. Lägg den bacon lindade Enokin i en kall stekpanna, sätt igång värmen, stek rullarna till dem har fått fin färg.

Servera med körvel.




Kalorier 453,1
Protein 57,3
Kolhydrater 17,4
Fett 15,8

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.


Kommentarer