Svartvitlöks rostad kyckling, potatis, blomkål, sparrissallad med thai basilika och körvel. Bacon rullade Enokisvamp med chévrekräm.
Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPERFRUIT
Är som sagt
helt såld på svartvitlök, det är
en helt vanlig vitlök som är fermenterad och därmed har den förändrats i både
smak och utseende. Den har en fyllig och söt smak med en liten underton av
vitlök som lyfter din matlagning till nya höjder. Jag har till och med
gjort en äpplepaj med svartvitlök och hur underligt det än låter så blev den
helt otroligt god, men mer om det en annan gång.
160g tärnad kyckling
50g 1 tärnad potatis
100g hackad blomkål
30g skivad rödlök
40g tärnad sparris
1st svartvitlök eller vanlig
4 blad thai basilika eller vanlig
Körvel
50g Enokisvamp (ni kan utelämna den)
60g bacon
5g kokosfett
Svartpeppar
Örtsalt
Chévrekräm
10g chévre
30g kvarg
Nypa vitlökspulver
Persilja
Örtsalt
Sätt igång
ugnen på 200C grill.
Lägg
kyckling, potatis, blomkål, svartvitlök, thai basilika, svartpeppar och örtsalt
(samt bacon om ni inte har Enoki) i en stekpanna. Placera den i ugnen i ca 15
minuter. Blanda i sparrisen när det är ett par minuter kvar.
Blanda
chévrekrämen
När det är 5
minuter kvar. Lägg den bacon lindade Enokin i en kall stekpanna, sätt igång
värmen, stek rullarna till dem har fått fin färg.
Servera med
körvel.
Kalorier
453,1
Protein 57,3
Kolhydrater
17,4
Fett 15,8
Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.
Kommentarer
Skicka en kommentar