Vegetarisk Chili med tofu

Så då fortsätter vi från igår! Hittade tofu idag som jag inte kunde hitta igår! Den blev otroligt god och kommer vara minst lika god dagen efter både varm som kall till lunch lådan.

1/2 gul lök
1 liten grön paprika
1 tesked torkad timjan
1 tesked torkad rosmarin
1 tesked spiskummin
1/2 tesked cayennepeppar
1/2 tesked paprika
2 vitlöksklyftor
1/2 tesked samba olek ( ni kan använda mer om ni är tuffare än mig)
100gr svarta bönor
100gr linser
100gr blandade bönor
300gr krossade tomater med vitlök och örter
2 teskedar tomat puré
2 teskedar soya glutenfri
140gr Tofu naturell tärnad i ca 1 cm tjocklek
2 dl vatten
salt och peppar

Lägg alla örterna och kryddorna med vitlöken i en mortel och mall ner det! Hacka löken och paprikan och fräs dem ca 1 minut tills dom är mjuka, lägg i ört/ krydda mixen, fräs av kryddorna ca 30 sekunder, lägg i bönorna, tomaten, tomatpurén, soyan, samba oleken, vattnet och tofun. Låt den sjuda i ca 20 minuter till den är tjock nog, smaka av med salt och peppar!





Per servering                2 serveringar
Kalorier 746.5                 373.3
Protein 54.2                    27.1
Kolhydrater 104.8           52.4
Fett     14.3                     7.2

Kommentarer