Så till dagens lunch tips! Och här kommer ännu en klassiker som jag gjort om lite!
100gr halv bakpotatis
120gr nötfärs
20gr hackad lök
nypa vitlökspulver
1 ägg delat på 1 ägg gula och halva äggvitan
50gr broccoli
10gr 1 matsked tomatpuré
5gr 1 tesked becel
10gr 1 tesked mini fraiche 5%
20gr 2 teskedar Önos lingonsylt lågkalori
nypa paprika
nypa timjan
1/2 tesked senap
örtsalt
peppar
Börja med att göra pannbiffarna genom att ta halva äggvitan och blanda den med hirsflingorna och lått den stå någon minut. Blanda färsen med tomatpuré, ägg gulan, senap, timjan, paprika, peppar och örtsalt. blanda i äggvitan med hirsflingorna och rör om ordentligt och forma dem till två biffar!
Tärna potatisen och lägg dom i kokande vatten med lite salt, skruva ner till det puttrar. Ta broccolin lägg dem i sil, sätt silen på grytan med kokande potatis och sätt på ett lock.... på så sätt ångar du broccolin och kokar potatisen allt i ett....
Stek biffarna i en varm panna ca 3minuter på varje sida med 1 minut mellan varje gång ni vänder biffen.
Potatisen och broccolin kommer att vara klara ca samtidigt efter ca 6-7minuter. Lägg broccolin på en talrik. Sila av vattnet och låt potatisen ånga av i ca 1 minut. Lägg tillbaka potatisen i grytan med becel, fraiche, peppar och örtsalt. Vispa till en mos! Servera med lågkalori lingon sylt!
Jag är ligger lite på diet mode och jag vet att ni kanske portionerna är lite små som till exempel mosen men ni kan alltid dubbla något i receptet eller halvera sen använda raknakalorier.se som jag har länkat på sidan!
100gr halv bakpotatis
120gr nötfärs
20gr hackad lök
nypa vitlökspulver
1 ägg delat på 1 ägg gula och halva äggvitan
50gr broccoli
10gr 1 matsked tomatpuré
5gr 1 tesked becel
10gr 1 tesked mini fraiche 5%
20gr 2 teskedar Önos lingonsylt lågkalori
nypa paprika
nypa timjan
1/2 tesked senap
örtsalt
peppar
Börja med att göra pannbiffarna genom att ta halva äggvitan och blanda den med hirsflingorna och lått den stå någon minut. Blanda färsen med tomatpuré, ägg gulan, senap, timjan, paprika, peppar och örtsalt. blanda i äggvitan med hirsflingorna och rör om ordentligt och forma dem till två biffar!
Tärna potatisen och lägg dom i kokande vatten med lite salt, skruva ner till det puttrar. Ta broccolin lägg dem i sil, sätt silen på grytan med kokande potatis och sätt på ett lock.... på så sätt ångar du broccolin och kokar potatisen allt i ett....
Stek biffarna i en varm panna ca 3minuter på varje sida med 1 minut mellan varje gång ni vänder biffen.
Potatisen och broccolin kommer att vara klara ca samtidigt efter ca 6-7minuter. Lägg broccolin på en talrik. Sila av vattnet och låt potatisen ånga av i ca 1 minut. Lägg tillbaka potatisen i grytan med becel, fraiche, peppar och örtsalt. Vispa till en mos! Servera med lågkalori lingon sylt!
Jag är ligger lite på diet mode och jag vet att ni kanske portionerna är lite små som till exempel mosen men ni kan alltid dubbla något i receptet eller halvera sen använda raknakalorier.se som jag har länkat på sidan!




Kommentarer
Skicka en kommentar
Skriv din kommentar här eller ställ gärna en fråga.