Kycklingsouffle med ljummen tomat couscous sallad!

Så till dagens mattips!
Blev otroligt sugen på kyckling souffle idag och eftersom jag redan har tomatkompotten gjord sen innan så kunde det inte bli mycket enklare!

200gr kyckling färs
40gr 1 ägg äggvitan separerad från gulan
10gr hirsflingor
1 tesked persilja
1 tesked timjan
1 tesked vitlökspulver
nypa cayennepeppar
örtsalt
citronpeppar

100gr tomatkompott (du hittar receptet i bloggen)
25gr couscous
20gr mat extra 4%
20gr mixsallad

Lägg hirsflingorna i äggulan och låt den stå och suga åt sig. Vispa äggvitan tills den blir stel! Blanda kryddorna i färsen och rör i hirsflingorna tills det blir en jämn smet. Rör i äggvitan försiktigt sen dela upp mixen i två formar och ställ dem i en förvärmd ugn på 150C i ca 20 minuter!

Undertiden så värm upp tomatkompotten med mat extra och när den kokar så ta av grytan från värmen och blanda i couscousen sen låt den stå och dra i 5 minuter. Sen rör i salladen innan den ska servers!






Hela rätten                Delat på två rätter,  per kyckling form
Kalorier 487,8                 243,9                      160,8
Protein 53,6                     26,8                        24,6
Kolhydrater 32,1              16                          3,4
Fett 15                            7,5                          5,3

Kommentarer