Broccoli suffle med biff, het tomatkompott och rödvins glaserad lök.

Var ute på min powerwalk och funderade som vanligt på vad jag kan tänkas vara sugen på och som vanligt så måste jag bara leka fram något nytt.

Broccoli suffle
50gr riven broccoli
1 ägg
50gr 1/2dl mat extra 4%
10gr riven matlagingsost 11%
nypa vitlökspulver
nypa timjan
nypa pepparmix
örtsalt

50gr halv skivad lök
2st 100gr ryggbiff
1/2 dl matlagingsrödvin
3gr 1 tesked  kokosfett
salt
malen peppar
20gr 1 matsked het tomatkompott (du hittar receptet i bloggen). 

Börja med att blanda allt till broccoli sufflen förutom broccolin. Smöra eller spreja med oljespray två stycken muffin formar. Fördela broccolin i dem två sen fördela äggmixen över broccolin. Placera dem i en förvärmd ugn på 180 grader i 20 minuter.

Efter ca 10-12minuter börja med att steka löken i kokosfettet i ca 5 minuter tills den blivit brun. Lägg i biffarna och stek dem ca 3 minuter på varje sida med en minut mellan varje vänding, salta och peppra biffarna. Lägg biffarna på en tallrik och häll i rödvinet i stekpannan och lyft upp den från värmen och låt vätskan kokas bort. Lägg den glaserade löken på biffarna.

Ta ut Sufflen och låt den vila i en minut sen försiktigt med en liten kniv lossa sufflen från formarna och lägg dem på tallriken.





För hela           delat på två serveringar       för broccoli sufflen per form
Kalorier 421,6          210,8                                       63,3
Protein 55                27,5                                         5,3
Kolhydrater 8,2        4,1                                           2
Fett 18                     9                                             3,6

Kommentarer