Rödspätta med Marilyn dillpotatis, ägg och ärtsallad

Så till dagens mattips. Helt perfekt till den lätta lunchen.
Detta är en av dom första fisk recepten jag leker ihop till Malmö baserade Syd-fisk. Så häng kvar för det lär komma fler underbara fisk recept.
Spätta är så gott men det är en så liten fisk och ger inte mycket protein så jag gjorde en äggsallad till för att öka proteinet lite mer..
Sen använde jag Marilyn potatis, En riktigt god potatis som har en rik och fyllig smak med bara 16gr kolhydrater per 100gr.

ca 100gr 1st rödspätta
5gr 1 tesked kokosfett
0,2dl matlagningsvitvin
150gr Marilyn potatis halverad
1 matsked hackad dill
5gr 1 tesked becel smör
salt
peppar
1/2 halv citron

Ägg och ärtsallad
50gr frysta ärter
40gr 1 ägg kokt
20gr kesella
10gr fettfri majonnäs
1 matsked hackad dill
1/4 matsked vitlökspulver
nypa citronpeppar
salt

Börja med att koka ägget i 10 minuter. Skölj ärterna i varmt vatten. När ägget är färdigt sköljer ni det i kallt vatten sen hackar den grovt och blandar i resten till en krämig sallad.

Undertiden kokar ni potatisen varsamt i saltat vatten i 15 minuter. Sila potatisen och lägg tillbaka dem i grytan med becel, hackad dill, salt och peppar.

När ni värmer upp pannan så lägg citronen med insidan neråt och grilla den tills den blir gyllen brun och karamelliserad. Ta upp citronen och lägg i kokosfett, sen i med rödspättan. Samtidigt som ni lägger i rödspättan så skaka pannan så den inte sätter sig. Vänd spättan efter 30 sekunder och gör lika dant igen och häll i vitvinet och låt den absorberas. Krydda med salt och peppar. Det tar inte mer än 1-2 minuter





Kalorier 380,2

Protein 33,8
Kolhydrater 30,7
Fett 12,1

Kommentarer