Choklad & apelsin kesella cheesecake.

Denna cheesecake är inget jag själv har lekt fram utan jag fick iden från UK-muscle forum av en kille som heter Abraham Perera från England, Devon som i sin tur blev inspirerad av Martin Berkhan´s "cheesecake mastery" (skapare av leangains.com) 

Så alla lånar från alla andra för att få inspiration till att leka vidare. Nu har jag inte tagit receptet rakt av utan har gjort om det lite för att jag tyckte det verkade för komplicerat och hade för många moment som jag kände att inte behövdes. Sen använde jag bara en typ av protein och mer av det.

Jag kommer helt klart leka vidare för även om min inneboende tyckte om det så är jag inte helt nöjd och jag har ännu inte kommit på en nyttig botten för alla vet hur man smular en digestiv kaka och blandar det med smör. Men då förstörs hela iden med att behålla den sund och god, då blir den bara god hehe.

100gr philadephia 5 %
500gr kesella 1 %
180gr matlagningsyoghurt 8 %
120gr 2st stora ägg
100gr choklad kasein protein 
3 matskedar canderel
1 rivet skal och juice av apelsin

Låt allt bli rumstempererat. Blanda först för hand philadephia och kesella med en tesked canderel. I en annan skål vispa matlagningsyoghurt med ägg, kasein, 2 matskedar canderel och skalet och juicen från apelsinen tills det blir en jämn smet. 

Sen blanda allt tillsammans och rör i det i en kakform som ni sprejat med oljespray. Sätt in den i förvärmd ugn på 180C i 15 minuter. Stäng av ugnen och öppna luckan och låt den stå i ugnen i ca 30 minuter sen ställ in den i kylen för att stelna. 








För hela.                       Per 100gr
Kalorier 1198,9              119,9
Protein 178,4                 17,8
Kolhydrater 34,2            3,4
Fett 38,8                        3,9

Kommentarer