Dill och kokosmjölkstuvad potatis och laxröra

Efter ett dubbelpass med både styrketräning och TMI pass med några djur som ska tävla i crossfitt SM, så kände jag att jag verkligen behövde lite extra energi i mig.
 
Här är ännu en klassiker som jag lekt om från den gräddiga smöriga versionen till denna lätta och goda som inte kan gå fel både varm och kall till matlådan.

120gr 1 medelstor tärnad potatis
120gr tärnad färsk lax
100gr 1dl kokosmjölk light
50gr frysta ärter
20gr 1 matsked kesella 1 %
15gr matlagningsost 11 %
50gr 1 kokt ägg
1 matsked torkad dill
1 tesked flytande grönsaksfond
Örtsalt
Malen svartpeppar
½ dl vatten

Börja med att koka potatisen på medelvärme med kokosmjölk, vatten, grönsaksfond och dill i ca 10 minuter.

När potatisen är kokt så blanda i laxen, ärterna och osten. Lått den stå i ca 2 minuter under omrörning. Ta av grytan från värmen och blanda i kesella och krydda med örtsalt och malen svartpeppar. Servera med det kokta ägget delat på hälften.





För hela.       Delat på två serveringar.
Kalorier 611              305,5
Protein 48,4               24,2
Kolhydrater 26,8        13,4
Fett 33,3                    16,7

Kommentarer