Laxsoppa med röda linser och majs

Det var så kallt i morse när jag gick min morgon promenad att jag bara kände för en värmande soppa till lunch. Den är både lätt och god och med smaker utav denna värld ”ler”

Ni kommer helt säkert undra när ni ser receptet varför jag har både vanilj och stevia socker i men det är bara för att få en rundare smak med en större kropp. Alla smakerna gifte sig helt otroligt bra och den tog inte lång tid att tillaga heller.

130gr tärnad lax
1/2 tesked örtsalt
Citron juice
40gr röda linser
50gr frysta majskorn
20gr 1st skivad challotenlök
1st hackad vitlöksklyfta
1/3 tesked samba olek
1/2 tesked dill
Tippen på en kniv av vanilj pulver eller ett par droppar arom
Tippen på en kniv med stevia socker
1 matsked flytande grönsaksfond
Örtsalt
Malen svartpeppar
50gr 1/2dl mat extra 4 %
3dl vatten
5gr kokosfett
20gr 1 matsked kesella 1 %

Börja med att salta laxen och droppa lite citronjuice på varje bit. Placera på papper.

Fräs löken och vitlöken med kokosfett i ca 30 sekunder tills den är mjuk. Blanda i linserna och häll i vatten. Häll i dill, samba olek, vanilj, stevia och grönsaksfond. När det börjar koka, sänk värmen till medelvärme och låt det små koka i ca 10 minuter . 

Lägg i majsen, matextra och laxen och låt den värmas upp på medelvärme till det precis börjar små koka igen. Ta av kastrullen från värmen och avsluta med 1 matsked citronjuice, örtsalt och malen svartpeppar för smak.
Servera med kesella på toppen.






För hela rätten
Kalorier 511
Protein 38,3
Kolhydrater 33
Fett 23,6

Delat på två personer
Kalorier 255,5
Protein 19,2
Kolhydrater 16,5
Fett 11,8





Kommentarer