Kyckling, svamp och dubbel ost pizza, Mandel och sojamjöls botten


Lekte ihop en ny pizza idag med en annan botten. Kände för att det var tid att prova en botten med mandelmjöl och sojamjöl.

Den blev riktigt god och perfekt storlek men en aningen mjuk botten men skulle kanske förbakat den längre. Men den var så lätt att göra att jag gör helt klart om den igen… jag kan lova att det gick snabbare att tillaga den än att ringa efter en hemkörnings pizza om även skulle varit laddad med bra mycket mer onyttiga kalorier.

Basen.
40gr 1.1dl sojamjöl
30gr 0.9dl mandelmjöl
5gr 1 matsked olivolja
Nypa salt

80gr fin strimlad kyckling
20gr 1st skivad champinjon
30gr 1stor matsked tomatpuré
20gr riven matlagningsost 11 %
20gr feta ost 10 %
5gr kokosfett
1/4 tesked paprikapulver
1/4 tesked vitlökspulver

Blanda allt som hör till basen till en jämn deg. Kavla ut degen till en jämn storlek på bakplåts papper. Jag använde händer och formade den.

Baka basen i en förvärmd ugn på 200C i ca 10minuter tills den fått en jämn färg. 

Under tiden så lägg kycklingen, svampen och kryddorna i en varm stekpanna med kokosfett och stek allt snabbt bara för att få färg i ca 30sekunder. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt fetaost. 

Ta ut pizza botten och bred tomatpuré jämnt över sen lägg kyckling mixen jämt över och till sist den rivna osten. Baka i ugnen igen i ca 10-15minuter. Tänk på att det är låg fet ost som inte smälter på samma sätt som vanlig ost.







Kalorier 625,1
Protein 49,5
Kolhydrater 10,9
Fett  42,2

Kommentarer