Paella med marulk, tigerräkor, musslor och kornris.

Så till dagens mål innan träningen och ännu ett recept jag leker fram till Sydfisk. Jag valde helt enkelt kornris för att det var en av alla sorter jag har hemma som lockade idag, ni kan använda vanligt ris men kornris har så mycket mer fibrer och protein än vanligt ris och är så mycket godare.

100gr tärnad marulk
60gr 6st tigerräkor
4st musslor
40gr 1/2 dl kornris
20gr 1st hackad challotenlök
30gr hackad rödpaprika
30gr tärnade sockerärter
40gr 2st halverade cocktailtomater
1st hackad vitlöksklyfta
20gr 1 matsked kesella 1 %
5gr kokosfett
1/4 tesked saffran
1 matsked flytande grönsaksfond
1/3 tesked paprikapulver
Hackad persilja
Malen svartpeppar
Örtsalt
1,2dl vatten

Börja med att steka marulken och tigerräkorna i kokosfett i ca 30 sekunder, lägg dem åt sidan och i samma stekpanna stek lök, vitlök, paprika, saffran och paprikapulver i ca 30 sekunder tills grönsakerna är mjuka, häll kornris, vatten och grönsaksfond. Låt koka i ca 8 minuter.
Blanda i sockerärter, tomater, marulk, tigerräkor och musslor och låt den stå på efter värmen med lock i ca 5 minuter. Krydda med persilja, örtsalt och svartpeppar. Servera med kesella. 







För hela rätten
Kalorier 374,1
Protein 40
Kolhydrater 34,3
Fett 6,9

Delat på två rätter.
Kalorier 187,1
Protein 20
Kolhydrater 17,2
Fett 3,5





Kommentarer