Revbensspjäll.

Jag fick två olika sorters revben av Bulltofta kött. Revbensspjäll och baby back ribs.
Ivan som äger Bulltofta kött berätta för mig att under sommaren så går det inte att köpa dem i butiken, utan måste förbeställas för att det går så mycket av dem.    
Jag är inte mycket av ett revbens ätare för det är för mycket plockmat och för mycket ben jämfört med hur mycket kött där är, så det blir svårt att räkna ut energivärdet. Men jag kan säga att gott blev det och dem slank ner snabbare än snabbast och nu vet jag vad jag ska ha i sommar om jag ska grilla en kväll.
Bara för att jag inte ville förstöra kött smaken för mycket för mitt första försök så lekte jag ihop en snabb bbq sås.

20g sockerfritt äppelmos (önos, Ica)
20g tomatpuré
2g 2matskedar sojasås
1 matsked citronjuice
1/4 tesked vitlökspulver

Kalorier 21
Protein 0,5
Kolhydrater 4,2
Fett 0

1st revbensspjäll
1st baby back ribs

Blanda röran. Använd händerna och smeta revbenen så allt blir ordentligt täckt. Baka i ungen på 180C i ca 40 minuter, ta ut och salta med örtsalt. 

Servera med KANTARELLSALLAD




Kommentarer