Fick inspiration
från en av kockarna på jobbet när han gjort en kålpudding, och tänkte att så
klart ska jag med göra med, men att leka om det så den blir nyttigare. Riktigt
god blev den både med min sparris och tomatröra och som pålägg på mitt lowcarb
bröd med extra light philadephia och sockerfri lingonsylt.
Tid ca 50
minuter.
400g kycklingfärs
55g 1 ägg
1 matskedar fiber
husk
200g strimlad savojkål
30g skivad lök
50g skivat äpple
2st hackade
vitlöksklyftor
2 matskedar
balsamic vinäger
1/2 dl
matlagningsvitvin
1/3 tesked
sambaolek (överkurs)
1/3 tesked
vaniljpulver (överkurs)
1/3 tesked stevia
socker (överkurs)
10g kokosfett
1/2 matsked färsk
timjan
1/2 tesked
paprika pulver
Malen svartpeppar
2 teskedar
örtsalt
Värm en gryta men
kokosfett, stek löken och vitlöken i 30 sekunder, blanda i savojkål och äpple i
ca 2 minuter. Häll i vitvin, sambaolek, vanilj, stevia, paprikapulver,låt det
koka ner till en tredje del, häll i balsamico vinäger, koka ner tills det är
lite vätska kvar ca 5 minuter. Låt det svalna en aning.
Sätt igång ugnen
på 160C.
Blanda
kycklingfärsen med ägg ordentligt i en skål, blanda i savojkålen med timjan,
fiber husk, malen svartpeppar och örtsalt.
Lägg hela smeten
i en ugnsform, baka av den i ugnen i ca 30 minuter.
Dela den i 6 lika
stora bitar.
Per 100gr
Kalorier 98,3
Protein 12,7
Kolhydrater 2,2
Fett 3,7
Per bit delat på
6.
Kalorier 125,4
Protein 16,3
Kolhydrater 2,8
Fett 4,7
Kommentarer
Skicka en kommentar