Kål & kyckling pudding.

Fick inspiration från en av kockarna på jobbet när han gjort en kålpudding, och tänkte att så klart ska jag med göra med, men att leka om det så den blir nyttigare. Riktigt god blev den både med min sparris och tomatröra och som pålägg på mitt lowcarb bröd med extra light philadephia och sockerfri lingonsylt.

Tid ca 50 minuter.

400g kycklingfärs
55g 1 ägg
1 matskedar fiber husk
200g strimlad savojkål
30g skivad lök
50g skivat äpple
2st hackade vitlöksklyftor
2 matskedar balsamic vinäger
1/2 dl matlagningsvitvin
1/3 tesked sambaolek (överkurs)
1/3 tesked vaniljpulver (överkurs)
1/3 tesked stevia socker (överkurs)
10g kokosfett
1/2 matsked färsk timjan
1/2 tesked paprika pulver
Malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt

Värm en gryta men kokosfett, stek löken och vitlöken i 30 sekunder, blanda i savojkål och äpple i ca 2 minuter. Häll i vitvin, sambaolek, vanilj, stevia, paprikapulver,låt det koka ner till en tredje del, häll i balsamico vinäger, koka ner tills det är lite vätska kvar ca 5 minuter. Låt det svalna en aning.

Sätt igång ugnen på 160C.

Blanda kycklingfärsen med ägg ordentligt i en skål, blanda i savojkålen med timjan, fiber husk, malen svartpeppar och örtsalt.

Lägg hela smeten i en ugnsform, baka av den i ugnen i ca 30 minuter.   
Dela den i 6 lika stora bitar.



Per 100gr
Kalorier 98,3
Protein 12,7
Kolhydrater 2,2
Fett 3,7

Per bit delat på 6.
Kalorier 125,4
Protein 16,3
Kolhydrater 2,8
Fett 4,7









Kommentarer