Lowcarb korvbröd.

Fick inspirationen från LCHF Gourmet, men bytte ut lite leksaker och gjorde om det till min egen.
Har funderat ett tag på att göra en lowcarb korvbröd, det blev ett otroligt gott bröd och är väldigt lätt att göra. 


Tid 40 minuter.
220g 4st ägg
100g kesella 1 %
1/2 dl vatten
40g 1dl kokosmjöl
40g 1dl mandelmjöl
2 matskedar fiberhusk
2 teskedar bakpulver
Nypa salt

Vispa äggen poröst med en elvisp, blanda i kesella, vispa till en smet. Rör i en skål med det torra, tillsätt vatten. Låt stå i 10 minuter. Rulla sen till 6 lika stora korvar, ca 10cm långa. Använd fuktiga händer annars kletar dem.
Baka dem i en förvärmd ugn på 150C i ca 25 minuter.



Serverings förslag. Lammkorv med fettfri majonnäs, söt senap och örter. 




Per 100g .
Kalorier 187,6
Protein 14
Kolhydrater 3,2
Fett 12,5

Ca per st delat på 6.
Kalorier 125
Protein 9,3
Kolhydrater 2,1
Fett 8,3


                                                                                                                                                                              

Kommentarer