Shirataki nudelsallad med sparris, svamp, rödlök.

Shirataki nudelsallad med sparris, svamp, rödlök. 

Funderade på om jag kunde leka ihop något gott med shirataki nudlarna jag fick från svenskkosttillskott. Det fick bli denna otroligt smakrika och goda sallad, men om den är mättande det återstår att se, men fyllde magen gjorde den. Den passar till det mesta som kyckling, biff, fisk och vilken protein källa ni känner sugna på. Själv så åt jag den med fläsk som jag postade i mitt förra inlägg.

Tid 10 minuter
200g 1 paket Shirataki nudlar 
50g 4st sparris i önskvärd längd
50g champinjon skivad
40g rödlök skivad
30g 6 blad röd roman sallad
5g kokosfett
5g becelsmör

Marinad.
5g 1 matsked sojasås
5g 1 matsked olivolja
5g 1 matsked äppelcidervinäger
1/3 tesked sambaolek
1/3 tesked stevia socker
1/4 tesked vitlökspulver
5g 1 matsked sesamfrön
3 matskedar hackad koriander
Örtsalt
Malen svartpeppar

Blanda marinaden i en skål, lämna koriander, örtsalt och svartpeppar till sist.
Värm en stekpanna med kokosfett, stek sparris och rödlök i ca 2 minuter, lägg i champinjonerna fortsätt steka allt i ca 2 minuter, lägg i allt i skålen med marinaden. I samma stekpanna smält becel smöret, stek shirataki nudlarna i ca 1 minut. Tänk på att det ska vara hög värme hela tiden.
Lägg i dem i skålen, blanda ordentligt, blanda i röd romansallad, krydda med koriander, örtsalt och svartpeppar.




För hela.
Kalorier 133,2
Protein 3
Kolhydrater 7,4
Fett 8






Kommentarer