Fläskkotlett med tomat och avokadosallad.

Jag fick till denna underbart goda sallad så bra att jag helt klart kommer att göra om den igen till andra rätter för den passar helt klart till allt från kyckling, kött och fisk, allt man behöver göra är kanske att ändra på örterna så har man en helt ny smak på salladen.

Tid 15 minuter.
180g fläskkotlett
100g 6st cocktailtomater
50g skivad avokado
40g halv liten skivad lök
40g strimlad sallad
2 matskedar balsamic vinäger
1/2 tesked stevia
1/4 tesked sambaolek
1 matsked citron juice
5 blad hackad koriander
Malen svartpeppar
Örtsalt
Min egen grymma grillkrydda (receptet hittar du i bloggen) eller vanlig

Sätt igång ugnen på 200C.

Lägg lök, tomat, balsamic, stevia, sambaolek, i en stekpanna, placera i ungen i ca 10 minuter tills tomaterna är mjuka.

Under tiden massera in grillkryddan i fläskkotletten och grilla den i en grillpanna ca 10 minuter.

När tomaterna är färdiga, blanda ner allt i en skål med avokado, citronjuice, koriander, smaksätt med malen svartpeppar och örtsalt. Innan servering blanda i den strimlade salladen.  




För hela.
Kalorier 315,9
Protein 41,6
Kolhydrater 10,6
Fett 11

Delat på två rätter.
Kalorier 158
Protein 20,8
Kolhydrater 5,3
Fett 5,5




Kommentarer