Det är roligt hur en ingrediens kan göra nästan
samma recept till två olika kakor. Tänkte första gången jag testade denna
proteinbar hur den skulle bli om jag hade fiberhusk i. Och nu vet jag. Den blev
inte en bar längre utan en saftig kaka istället och det även efter jag haft den
i 4 timmar i ugnen.
Tid 10 minuter + 4 timmar baktid
200g proteinpulver smak vanilj och blåbär HÄR HITTAR DU PROTEINPULVRET VI REKOMMENDERAR
200g kokosmjöl
50g dadlar
50g aprikoser
50g gojibär
100g blåbär
100g 1 liten mogen avokado
1/2 dl citron saft
4teskedar stevia
½ tesked vaniljpulver
Nypa salt
1 matsked fiberhusk
1l vatten
Lägg dadlar, aprikoser, gojibär, blåbär,
avokado och citron saft i en matberedare, blanda allt så det blir en smet, häll
i kokosmjöl, stevia, vaniljpulver, salt och fiberhusk, blanda tills allt är
ordentligt blandat, häll i proteinpulver och vatten. Här kommer det svåra för
matberedaren blir full så ni får ta ut allt och röra om ordentligt för hand.
Lägg bakplåtspapper i botten av en form ca 32x24cm i storlek. Lägg smeten i och med fuktiga händer jämna till den så allt ligger jämnt över plåten. Placera den i ugnen på 75C i 4 timmar.
Ta ut den, låt den svalna och skär den i 16 lika stora delar ca 50g var.
Per 100g
Kalorier 238,6
Protein 30,6
Kolhydrater 19,1
Fett 6,4



%20(600%20x%20300%20px)%20(kopia%203).png)
Kommentarer
Skicka en kommentar
Skriv din kommentar här eller ställ gärna en fråga.