Kalkon bacon med tomat och mozzarella sallad.

Vet inte hur jag tänkte här men ibland så bara blir det som det blir. Det blev ett helt okey mellanmål, eller lunch för vissa ”ler”. Kontrasten mellan det knapriga baconet och den mjuka mozzarellan gifte sig riktigt fint.

Tid 15 minuter
100g 5st halverade cocktailtomater
70g tärnad mozzarella
20g hackad lök
100g kalkon bacon
5g 1 tesked olivolja
3 blad hackad basilika
Nypa vitlökspulver
Nypa örtsalt
Nypa malen svartpeppar

Stek lök och kalkon bacon i ca 10 minuter på högvärme tills det har blivit knaprigt.
Under tiden blanda resten i en skål och låt stå.
När kalkon baconet är klart blanda i resten och servera.





Per 100g
Kalorier 477,9
Protein 29,9
Kolhydrater 7,3
Fett 22,5

Delat på två portioner
Kalorier 239
Protein 15
Kolhydrater 3,7
Fett 11,3



Kommentarer