Svärdfisk med blomkålsris och tomat, mozzarella sallad.


Det är helt otroligt vad fisk är gott, men även otroligare att jag inte fisk oftare när jag har frysen full av fisk från Sydfisk. Sydfisk har helt klart den bästa fisken med den bästa servicen. Hur kan fri hemleverans i hela skåne vara fel.

Tid 15 minuter.

180g svärdfisk
150g riven blomkål
50g 1st tomat utan kärnor och skivad
20g skivad mozzarella
15g handfull baby spenat
Vitlökspulver
2 blad skivad basilika
5g kokosolja
5g olivolja
Citronjuice
Malen svartpeppar
Örtsalt

Värm en stekpanna med kokosolja, stek blomkålen med 1/2 tesked vitlökspulver i ca 10 minuter, avsluta med att krydda med malen svartpeppar och örtsalt.

När det är fem minuter kvar, grilla svärdfisken på en grillpanna i ca 4 minuter, krydda med malen svartpeppar, örtsalt och citronjuice i slutet. 

Blanda tomat, mozzarella, spenat, olivolja,1 matsked citronjuice, basilika, 1/3 tesked vitlökspulver, malen svartpeppar och örtsalt i en skål. Trycket är att dela tomaten i fyra, skäran bort insidan sen skiva köttet i skivor.






För hela.
Kalorier 441,8
Protein 48,6
Kolhydrater 8,1
Fett 23,1

Delat på två rätter.
Kalorier 220,9
Protein 24,3
Kolhydrater 4,1
Fett 11,6


Kommentarer