Ajvar.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Jag använde en hel chili i, men tycker personligen ajvarn blev en aning het, så beroende på hur het ni önskar den att bli så kan ni använda allt från en halv chili till 2 stycken.

600g 3st rödpaprika
400g 2st tärnad aubergine
250g 1 stor hackad lök
1st chili
2st hackad vitlök
4 kvistar timjan
3 matskedar hackad persilja
25g kokosfett extra virgin (superfruit)
0.5dl vitvins vinäger
1 tesked paprika pulver
1/2 tesked malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt
1 tesked stevia socker (superfruit)
Rapsolja

Sätt igång ugnen på 200C grill.
Dela paprikan och chilin på hälften, gröpa ur kärnorna. Placera med skinnet upp, häll en liten mängd rapsolja jämnt över allt. Placera i ugnen i ca 15-20 minuter tills paprikan har fått en halv bränd färg. Avlägsna paprikan och chilin från plåten och låt den vila.

Under tiden, värm en gryta med kokosfett, fräs lök och vitlök i ca 2 minuter, blanda i aubergine och paprikapulver, sänk värmen till medel, låt den små koka i ca 15 minuter.
Placera allt utom örtsalt i en matberedare, blanda allt till en jämn smet, smaksätt med örtsalt.

Du hittar specialingredienserna direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 


 

Per 100g
Kalorier 45
Protein 1
Kolhydrater 5
Fett 2,1
 
  

Kommentarer