Så till en ny
kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och
leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något
mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
Jag använde en
hel chili i, men tycker personligen ajvarn blev en aning het, så beroende på
hur het ni önskar den att bli så kan ni använda allt från en halv chili till 2
stycken.
600g 3st
rödpaprika
400g 2st tärnad
aubergine
250g 1 stor
hackad lök
1st chili
2st hackad vitlök
4 kvistar timjan
3 matskedar
hackad persilja
25g kokosfett extra
virgin (superfruit)
0.5dl vitvins
vinäger
1 tesked paprika
pulver
1/2 tesked malen
svartpeppar
2 teskedar
örtsalt
1 tesked stevia
socker (superfruit)
Rapsolja
Sätt igång ugnen
på 200C grill.
Dela paprikan och
chilin på hälften, gröpa ur kärnorna. Placera med skinnet upp, häll en liten mängd
rapsolja jämnt över allt. Placera i ugnen i ca 15-20 minuter tills paprikan har
fått en halv bränd färg. Avlägsna paprikan och chilin från plåten och låt den
vila.
Under tiden, värm
en gryta med kokosfett, fräs lök och vitlök i ca 2 minuter, blanda i aubergine
och paprikapulver, sänk värmen till medel, låt den små koka i ca 15 minuter.
Placera allt utom
örtsalt i en matberedare, blanda allt till en jämn smet, smaksätt med örtsalt.
Du hittar specialingredienserna direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
Per 100g
Kalorier 45
Protein 1
Kolhydrater 5
Fett 2,1
Kommentarer
Skicka en kommentar