Ryggbiff med blomkåls, portobello risotto med sockerärter och basilikasallad.

En värmande och god rätt som passar en vinterdag som denna utan att fylla magen för mycket.
Ni behöver inte använda guarkärnmjöl det ger en krämigare och inte så vattnig blomkålsrisotto.

Tid 25 minuter.

180g ryggbiff
150g riven blomkål
80g 1st liten tärnad portobello svamp
20g hackad lök
1st hackad vitlöklyfta
30g handfull skivade sockerärter
3st skivade basilika  
1,5dl vatten
30gr riven parmesan
5g kokosfett
1/2 tesked guarkärnmjöl
Malen svartpeppar
Örtsalt

Låt ryggbiffen stå i rumstemperatur. Sätt på grillpannan.

Stek svampen i kokosfett i ca 2 minuter. Lägg svampen åt sidan, fräs lök och vitlök i ca 30 sekunder tills den blir mjuk. Lägg i blomkålen och vatten, låt den koka ner till mer än hälften ca 10 minuter, blanda i parmesan, svamp och guarkänrmjöl, stäng av värmen och rör om, krydda med malen svartpeppar och örtsalt. 

När halva tiden har gått är det tid att grilla ryggbiffen i ca 8 minuter, krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Låt den vila 1-2minuter.

Häll kokande vatten över sockerärterna, låt dem dra i ca 10 sekunder sila av vattnet och blanda med basilika och örtsalt.
Servera allt.

Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan.




För hela.
Kalorier 484,5
Protein 57,5
Kolhydrater 12
Fett 21,6

Delat på två rätter.
Kalorier 242,3
Protein 28,8
Kolhydrater 6
Fett 10,8



Kommentarer