Betalt samarbete med CERVERA och SVENSKT KOSTTILLSKOTT.
Kunde inte låta
bli att leka vidare med min pajform. Min förra paj hade kokosfett i mest för
att det är sundare men så innehåller den mer energi så tänkte att jag skulle
prova med smör istället och göra om receptet lite mer.
Man skulle kunna tro att jag förespråkar LCHF men det gör jag inte på långa vägar jag leker bara haha.
Roliga är att en
läsare hann före mig med att göra på bara mandelmjöl. Det är alltid roligt när
jag kan sprida lite inspiration.
Tänk på vilket
kokosmjöl ni använder, dem har lite olika energivärde. Den som har det bästa
energivärdet är raw food shop’s. Vet inte varför och jag har inte fått klara
svar när jag har frågat.
Får leka vidare
hur jag ska få ner fett mängden.
Pajdeg.
80g 2dl MANDELMJÖL
10g 1matsked
KOKOSMJÖL
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
1/3 tesked
örtsalt
Blanda allt ordentligt, ställ in den i kylen i
en timme.
Sätt igång ugnen
på 180C.
Dela upp i två
lika stora bitar, ca 106g var, speja en form ca 12cm diameter med oljespray,
pressa ut degen jämnt över hela upp över kanterna.
Placera i ugnen i
ca 20 minuter, ta ut och låt svalna.
För hela
pajdegen.
Kalorier 699,1
Protein 29,9
Kolhydrater 7,8
Fett 64,8
Per styck.
Kalorier 349,6
Protein 15
Kolhydrater 3,9
Fett 32,4
Blåbärskräm 2 stycken pajer.
100g kesella 1 %
100g blåbär
20g protein, vanilj
1,5 tesked
GUARKÄRNMJÖL
2 teskedar stevia
1/4 tesked
vaniljpulver
1dl vatten
Lägg allt i en
kopp, använd en STAVMIXER, kör i ca 1 minut.
Dela upp smeten i
båda pajformerna, ställ in dem i kylen i 1 timme.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller här nedan.
Per blåbärspaj.
Kalorier 448,9
Protein 30
Kolhydrater 10,5
Fett 33,5
Kommentarer
Skicka en kommentar