Chokladpaj. Protein/LCHF

Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPERFRUIT.


Lekte vidare med pajerna och ändrade på innehållet i pajdegen och lekte ihop en ny smak.
Nästa gång ska jag prova göra en pajdeg med sesammjöl som jag hittade när jag surfade runt efter inspiration.


Pajdeg.
50g 1dl mandelmjöl
1dl 20g POFIBER
1 matsked fiberhusk
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
1/3 tesked örtsalt
1/3 tesked bakpulver
1/2 dl vatten



Blanda allt ordentligt, dela upp i två lika stora bitar, ca 115g var, speja en form ca 12cm diameter med oljespray, pressa ut degen jämnt över hela upp över kanterna. Ställ in den i kylen i 30 minuter.


Sätt igång ugnen på 180C.
Placera i ugnen i ca 20 minuter, ta ut och låt svalna.




För hela pajdegen.
Kalorier 522,5
Protein 23,2
Kolhydrater 8,4
Fett 43,8


Per styck.
Kalorier 261,3
Protein 11,6
Kolhydrater 4,2
Fett 21,9




Chokladkräm.


100g kesella 1 %
5g 2 teskedar KAKAO SOCKERFRI
30g 1 skopa chokladprotein (Fairing sloowpro)
6 teskedar gelatinpulvermix
2 teskedar stevia
2dl vatten
10g hackad 70 % pistachio choklad


Lägg allt förutom pistachio chokladen i en kopp, använd en stavmixer, kör i ca 1 minut.
Dela upp smeten i båda pajformerna, ställ in dem i kylen i 2 timmar.
Servera med hackad pistachio choklad på toppen.







Per chokladpaj
Kalorier 390
Protein 31,5
Kolhydrater 9,1
Fett 25,1




Kommentarer