Betalt samarbete med Svenskt kosttillskott och SUPERFRUIT
Låg
kolhydratversionen av lördagsmys.
Tid 20 minuter.
180g innanlår av
nöt rullad i svartpeppar
200g hackad
blomkål
80g sparris
5g riven parmesan
5g KOKOSFETT
5g smör
1/2 dl Milda
minimat 7 %
1/2 dl vatten
2,5 vatten
Vitlökspulver
Örtsalt
Koka blomkålen i
2,5dl vatten i en gryta med en sil med sparris över grytan i ca 5 minuter. Lägg
sparrisen åt sidan, låt blomkålen koka tills nästan all vätska är borta. Använd
en stavmixer till att göra en jämn pure, blanda i smör, vitlökspulver och
örtsalt.
Värm en stekpanna
med kokosfett, stek köttbiten i ca 6-8 minuter beroende på tjocklek. Lägg
köttbiten åtsidan på en tallrik, stäng av värmen och häll i 1/2 dl vatten i
stekpanna, skrapa av botten, lått vattnet ånga bort till hälften, häll i mini
mat, låt det bli varmt, krydda med örtsalt. Häll i vätskan som rinner av från
köttet i såsen.
När allt är klart
värm upp sparrisen snabbt i ugnen. Servera
med parmesan på toppen av sparrisen.
Kalorier 420,1
Protein 48
Kolhydrater 11,1
Fett 19,1
Delat på två
portioner.
Kalorier 210,1
Protein 24
Kolhydrater 5,6
Fett 9,6
Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.
Ser jättegott ut! Skulle du kunna ge ett tips på bra, enkel och god mat som är vegansk? Min fru är vegan och jag är den som lagar maten hemma och börjar bli trött på linser!
SvaraRaderaTack :) Jag har tyvärr inte så många veganska recept men kolla igenom mina vegetariska för att se om det finns något som passar er. Ekko gourmet har flera olika vegetariska biffar som finns på alla ica och coop, det kanska kan vara något.
Radera