Wallenbergare, blomkålsmos, smörstekta morötter, ärter och rårrårda lingon.

Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT , SUPERFRUIT 

(laktosfritt)

Har lekt om klassikerna wallenbergaren till en nyttigare version utan all smör på tallriken och sockret i dem rårrårda lingonen.


Till 2 personer

Tid 20 Minuter

Wallenbergare.

360g kalvfärs
1st 20g äggula
1/2 tesked vitlökspulver
Malen svartpeppar
1/3 tesked örtsalt


Blomkålsmos

300g riven blomkål                                  
3dl vatten
5g laktosfri smör
Riven muskot
Örtsalt
GUARKÄRNMJÖL vid behov

Rårrörda lingon

80g frusna lingon
1 tesked stevia        

Smörstekta grönsaker

80g tärnade morötter
80g gröna ärter
20g laktosfri smör
Örtsalt


Värm upp ugnen på 180C.

Bland lingonen med stevia, låt stå.

Blanda allt till wallenbergaren, forma två stycken biffar 180g per styck. Använd gärna en köksvåg. Stek dem i en stekpanna ca 1 minut på varde sida, placera i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och vila i 1-2 minuter.

När biffarna är på stekpannan, koka blomkålen i vatten med lock på i ca 5 minuter. Ta av locket, koka i ca 5-8 minuter tills mindre än halva vätskan är kvar, lägg i allt i en blender till en jämn pure, tillsätt smör och kryddor. Om det känns för löst, tillsätt 1/2 tesked guarkänmjöl och kör igång blendern igen tills önskad konstistens.

Stek morötterna i ca 1-2 minuter i smör, avsluta med att tillsätta ärterna och örtsalt.
Servera allt.




Per person
Kalorier 506,3
Protein 46,7
Kolhydrater 17,1
Fett 26,2

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.


Kommentarer