Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT , SUPERFRUIT
(laktosfritt)
Till 2 personer
Tid 20 Minuter
Wallenbergare.
360g kalvfärs
1st 20g äggula
20g MANDELMJÖL
1/2 tesked vitlökspulver
Malen svartpeppar
1/3 tesked örtsalt
Blomkålsmos
300g riven blomkål
3dl vatten
5g laktosfri smör
Riven muskot
Örtsalt
GUARKÄRNMJÖL vid behov
Rårrörda lingon
80g frusna lingon
1 tesked stevia
Smörstekta grönsaker
80g tärnade morötter
80g gröna ärter
20g laktosfri smör
Örtsalt
Värm upp ugnen på 180C.
Bland lingonen med stevia, låt stå.
Blanda allt till
wallenbergaren, forma två stycken biffar 180g per styck. Använd gärna en köksvåg. Stek dem i en
stekpanna ca 1 minut på varde sida, placera i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och
vila i 1-2 minuter.
När biffarna är på
stekpannan, koka blomkålen i vatten med lock på i ca 5 minuter. Ta av locket, koka
i ca 5-8 minuter tills mindre än halva vätskan är kvar, lägg i allt i en blender
till en jämn pure, tillsätt smör och kryddor. Om det känns för löst, tillsätt
1/2 tesked guarkänmjöl och kör igång blendern igen tills önskad konstistens.
Stek morötterna i ca 1-2
minuter i smör, avsluta med att tillsätta ärterna och örtsalt.
Servera allt.
Per person
Kalorier 506,3
Protein 46,7
Kolhydrater 17,1
Fett 26,2
Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.
Kommentarer
Skicka en kommentar