(Laktosfritt & glutenfritt)
Jag gillar att hämta inspiration från alla möjliga hörn. Raw food
har blivit en del av min kost nu även om jag fortfarande äter kött, fisk och
allt annat som kommer i min väg.
Tid 20-25 minuter
200- 400g T-bone steak.
120g 3st kvartade potatisar
Vitlöks/dragon
dressing
50g kvarg (går att köpa laktosfritt)
1/2 krossad vitlök
1/2 tesked dragon
Örtsalt
Rawsallad.
70g kvartad skogchampinjon
50g linsgroddar (eller andra groddar)
20g fin hackad lök
30g skivad grön paprika
30g tärnad avokado
40g spenat
Marinad
5g 1 tesked sojasås
5g 1-2 teskedar olivolja
10g 1 matsked äpplecidervinäger
1/2 krossad vitlöksklyfta
1/4 tesked sambaolek
1 tesked persilja
Örtsalt
Sätt igång ugnen på 200C
Lägg potatisen i en stekpanna i ugnen i ca 15 minuter,
krydda med örtsalt.
Undertiden blanda dressingen och salladen. Lägg
champinjonerna i en skål med marinade i 5 minuter. Blanda sen i allt förutom
spenat. Blanda i spenaten, precis innan ni ska servera den.
När det är ca 10 minuter kvar, grilla eller stek T-bone
steaken i en grill/stekpanna, krydda med örtsalt och svartpeppar, Låt vila i
ett par minuter.
Med 200g T-bone
Kalorier 512,5
Protein 49,6
Kolhydrater 37,5
Fett 16,7
Med 400g T-bone
Kalorier 697
Protein 82,3
Kolhydrater 37,5
Fett 22,5
Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.
Kommentarer
Skicka en kommentar