T-bone steak, rostad potatis, vitlöks/dragon dressing med rawsallad.

Betalt samarbete med  SUPERFRUIT och SVENSKT KOSTTILLSKOTT 

(Laktosfritt & glutenfritt)

Jag gillar att hämta inspiration från alla möjliga hörn. Raw food har blivit en del av min kost nu även om jag fortfarande äter kött, fisk och allt annat som kommer i min väg.

Tid 20-25 minuter

200- 400g T-bone steak. 

120g 3st kvartade potatisar

Vitlöks/dragon dressing
50g kvarg (går att köpa laktosfritt)
1/2 krossad vitlök
1/2 tesked dragon
Örtsalt

Rawsallad.
70g kvartad skogchampinjon
50g linsgroddar (eller andra groddar)
20g fin hackad lök
30g skivad grön paprika
30g tärnad avokado
40g spenat

Marinad
5g 1 tesked sojasås
5g 1-2 teskedar olivolja
10g 1 matsked äpplecidervinäger
1/2 krossad vitlöksklyfta
1/4 tesked sambaolek
1 tesked persilja
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 200C
Lägg potatisen i en stekpanna i ugnen i ca 15 minuter, krydda med örtsalt.

Undertiden blanda dressingen och salladen. Lägg champinjonerna i en skål med marinade i 5 minuter. Blanda sen i allt förutom spenat. Blanda i spenaten, precis innan ni ska servera den.

När det är ca 10 minuter kvar, grilla eller stek T-bone steaken i en grill/stekpanna, krydda med örtsalt och svartpeppar, Låt vila i ett par minuter.





Med 200g T-bone
Kalorier 512,5
Protein 49,6
Kolhydrater 37,5
Fett 16,7

Med 400g T-bone
Kalorier 697
Protein 82,3
Kolhydrater 37,5
Fett 22,5

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.

Kommentarer