Ryggbiff med svamp och mozzarella stuvad potatis.

En typisk vinterrätt som passar fint nu.
Tänk på att tärna potatisen i mindre bitar så behöver dem mindre koktid. Jag tärnade i 1/2cm bitar. 
200g ryggbiff
150g tärnad potatis
100g tärnad portobello svamp
 20g hackad lök
40g 3st halverade cocktailtomater
1st hackad vitlöksklyfta
1dl milda mini mat 7 %
20g mozzarella
5g kokosfett
Timjan
Persilja
Grillkrydda
Malen svartpeppar
Örtsalt

Ta ut ryggbiffarna låt dem stå i rumstemperatur med grillkrydda på.
Börja med att koka potatisen i ca 5 minuter. Sila av vattnet.
Värm en grillpanna. Lägg på cocktailtomaterna med halvan ner. Grilla ryggbiffen i ca 8 minuter, 2 min mellan varje vänding. Ta av ryggbiffen och låt den vila i 1-2minuter.
Värm en stekpanna med kokosfett, stek lök, timjan och vitlök i ca 1 minut, stek portobello svampen i ca 2 minuter, häll i mini mat, låt det kokas ner till hälften, lägg i potatisen, mozzarella, malen svartpeppar, persilja och örtsalt. Låt stuvningen små koka ner tills allt bli tjockt.



För hela.
Kalorier 539,6
Protein 54,2
Kolhydrater 35,5
Fett 19,2

Delat på två portioner.
Kalorier 269,8
Protein 27,1
Kolhydrater 17,8
Fett 9,6


Kommentarer