Gravad lax med linser och grönsaker.

Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT  och SUPERFRUIT

Gravad lax med linser och grönsaker.

Det var några år sen jag la upp ett recept senast. Idag försöker jag förenkla recepten och göra dem med ett fåtal ingredienser. Här är ett enkelt recept på lax. Det går bra att tillaga fler portioner för att spara laxen till senare måltider. Jag tillagade 5 laxar som jag sen portionsförpackar och fryser in till senare, laxen håller enkelt i en vecka i kylen och 3 månader i frysen. Det går lika bra att göra en större laddning av linserna och grönsakerna för att spara till senare, de håller enkelt i 5 dagar. 

Tid: rimma laxen 1 timme, Tillagning lax 1 timme, tillagning linser och grönsaker 5 minuter.   

1 portion 

130g lax

Nypa salt

1 matskedar citronsaft

75g Linser kokta

100g sommar grönsaker frysta.

20g lök

10g smör

5g 1 matsked olivolja


5 portioner 

5 x 130g lax

Nypa salt på varje lax

1 matskedar citronsaft på varje max

375g LINSER kokta

500g sommar grönsaker frysta.

100g lök

50g smör

25g 5 matskedar olivolja

Salta laxen med citron. Låt stå i kylen i 1 timme.

Placera i ugnen 75C i 1 timme

När laxen är färdig, stek lök, sommar grönsaker och linser med smör och olivolja i ca 5 minuter.



Per portion. 

Kalorier 436

Kolhydrater 21g

Protein 35,5g

Fett 22g


Halv portion (kvinna)

Kalorier 218

Kolhydrater 10,5g

Protein 18g

Fett 11g


Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.


Vill du göra en livsstilsförändring och upplever att du försökt allt men ändå inte lyckats?


  • Har du tröttnat på "quickfix" som inte håller i längden?

  • Vill du komma igång med träningen och bra kost?


  • Känner du att du fastnat i din träning och inte kommer vidare och når dina mål?


  • Känner du att din vardag är allt för stressig och att du inte lyckas få livspusslet att gå ihop?




Har du någon fråga eller fundering om blogginlägget eller våra tjänster kan du ställa den direkt här:



Kommentarer