Gravad lax med linser och grönsaker.
Det var några år sen jag la upp ett recept senast. Idag försöker jag förenkla recepten och göra dem med ett fåtal ingredienser. Här är ett enkelt recept på lax. Det går bra att tillaga fler portioner för att spara laxen till senare måltider. Jag tillagade 5 laxar som jag sen portionsförpackar och fryser in till senare, laxen håller enkelt i en vecka i kylen och 3 månader i frysen. Det går lika bra att göra en större laddning av linserna och grönsakerna för att spara till senare, de håller enkelt i 5 dagar.
Tid: rimma laxen 1 timme, Tillagning lax 1 timme, tillagning linser och grönsaker 5 minuter.
1 portion
130g lax
Nypa salt
1 matskedar citronsaft
75g Linser kokta
100g sommar grönsaker frysta.
20g lök
10g smör
5g 1 matsked olivolja
5 portioner
5 x 130g lax
Nypa salt på varje lax
1 matskedar citronsaft på varje max
375g LINSER kokta
500g sommar grönsaker frysta.
100g lök
50g smör
25g 5 matskedar olivolja
Salta laxen med citron. Låt stå i kylen i 1 timme.
Placera i ugnen 75C i 1 timme
När laxen är färdig, stek lök, sommar grönsaker och linser
med smör och olivolja i ca 5 minuter.
Per portion.
Kalorier 436
Kolhydrater 21g
Protein 35,5g
Fett 22g
Halv portion (kvinna)
Kalorier 218
Kolhydrater 10,5g
Protein 18g
Fett 11g
Har du tröttnat på "quickfix" som inte håller i längden?
Vill du komma igång med träningen och bra kost?
Känner du att du fastnat i din träning och inte kommer vidare och når dina mål?
Känner du att din vardag är allt för stressig och att du inte lyckas få livspusslet att gå ihop?
Kommentarer
Skicka en kommentar