Lax stekt i svartvitlök, rotfrukts, spenatsallad med kapris och persiljekräm.

 Betalt samarbete med SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPERFRUIT

Vardagslyx är verkligen viktigt det behöver inte vara svårare att leka till det mitt i veckan.
Ni kan lika bra använda vanlig vitlök, skiva den tunt sen gör precis som med den svartavitlöken. Se till att inte ha för tjocka grönsaker, det tar för lång tid i ugnen.

Tid 20 minuter.

150g lax
50g 1 liten klyftad potatis
50g klyftad morot
50g klyftad palsternacka
50g rotselleri sticks
30g tjockt skivad challotenlök
30g spenat
1st svartvitlök eller tunt skivad vitlök
1 tesked persilja
10g smör
1dl matlagnings vitvin
Malen svartpeppar
Örtsalt

Kapris, persiljekräm
50g kvarg (går att köpa laktosfritt)
2 teskedar kapris + lite vätska
1 matsked persilja

Sätt igång ugnen på 200C grill.

Lägg grönsaker, 5g smör, persilja, svartpeppar och örtsalt i ugnen i ca 15 minuter.

Blanda krämen.

När det är ca 10 minuter kvar, värm en stekpanna med smör, kokosfett och svartvitlök. När stekpannan är väldigt varm och den svartavitlöken stekts, ca 2 minuter. Lägg i laxen skinn sida ner, sänk värmen till medel, stek i ca 3 minuter. Skaka stekpanna emellanåt. Vänd på laxen, stek ytterligare 2-3 minuter. Häll i vitvin låt det ånga bort till det är bara lite vätska kvar, ca 2-3 minuter. Ta ut grönsakerna, sänk värmen till 150C.  Häll i dom i stekpanna med laxen, placera stekpannan i ugnen i ca 2 minuter. Blanda i spenat, krydda med svartpeppar och örtsalt.
Servera med krämen.





För hela.
Kalorier 551
Protein 37,6
Kolhydrater 24,2
Fett 32,4

Delat på två portioner.
Kalorier 275,5
Protein 18,8
Kolhydrater 12,1
Fett  16,2

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SPECIALINGREDIENSER 1 och SPECIALINGREDIENSER 2.


Kommentarer