Pumpa soppa




Pumpasoppa, 4 portioner.

I detta Halloweenrecept får butternutpumpa kokas till en ljuvlig soppa med kokosgrädde som toppas med pumpafrön, kesella och ärtskott.

1 kg Butternutpumpa

1 st gul lök(100g)

1 st bakpotatis (250g) 

2 st klyftor vitlök

1 msk olivolja

1 l vatten

1 st tärning grönsaksbuljong

1 st tärning kycklingbuljong

2 dl kokosgrädde

Salt 

1 krm vitpeppar, malen 

1 msk vitvinsvinäger

Topping. 

4 msk Kesella (80g)

Pumpakärnor rostade (40g) 

Ärtskott

Tillagning:

Skala och skär pumpan och potatis i tärningar. Spara pumpafröna. Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs löken ett par minuter i olja med en nypa salt i en gryta eller stor kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt pumpa fräs den i ett par minuter. Tillsätt potatis, vatten och buljong, låt soppan koka ca 15 min.

Rosta hampafrön i pannan någon minut under omrörning, tillsätt salt. Låt svalna, hacka grovt.

Mixa soppan slät med en stavmixer eller blender, tillsätt kokosgrädden. Låt soppan få ett uppkok, tillsätt vitvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.

Toppa med pumpafrön, 1 msk kesella och ärtskott vid servering.

Energivärde. Per portion.

Kalorier; 398

Protein; 10,5g

Kolhydrater; 28g

Fett; 25,5g



Kommentarer