Så till dagens kvällsmåls tips! tänkte jag skulle göra en tonfisk och ägg sallad med en liten skruv!!! Inte bara blev den mättande och god utan den smaka inte mycket tonfisk heller vilket alltid är ett plus!!!
Nu har jag använt äpple cidervinäger men ni kan använda citron om ni känner för det. men jag är allergisk så ni lär inte se många recept med citrus frukter i!!!
140gr 1 burk tonfisk
50gr en halv skivad avokado
50gr en halv skivad rödlök
50gr e halv skivad röd paprika
50gr skivad gurka utan frön
50 strimlad isbergsallad
20gr alfalfa groddar
2 ägg
50gr philadephia extra light 5%
20gr 1 matsked fettfri majonnäs
2gr 1 tesked sesamolja
1 matsked äpple cidervinäger
nypa citronpeppar
nypa persilja
nypa dill
nypa cayennepeppar
örtsal
nypa vitlökspulver
Börja med att koka äggen i ca 10minuter. Lägg alla grönsakerna utom alfalfa groddarna, häll i äpple cidervinägern, sesamolja, örterna och kryddorna. Skölj tonfisken i en sil under rinnande kallt vatten i ca 1 minut. När äggen är klara skölj dom i kallt vatten i ca 2 minuter. Lägg dom i en blender med philadephian och majonnäsen tills det blir en puré, blanda i tonfisken tills det blir en jämn smet! Sen blanda i tonfisk röran med salladen och smaka av! Lägg upp på en talrik och placera alfalfa groddarna överst!
Nu har jag använt äpple cidervinäger men ni kan använda citron om ni känner för det. men jag är allergisk så ni lär inte se många recept med citrus frukter i!!!
140gr 1 burk tonfisk
50gr en halv skivad avokado
50gr en halv skivad rödlök
50gr e halv skivad röd paprika
50gr skivad gurka utan frön
50 strimlad isbergsallad
20gr alfalfa groddar
2 ägg
50gr philadephia extra light 5%
20gr 1 matsked fettfri majonnäs
2gr 1 tesked sesamolja
1 matsked äpple cidervinäger
nypa citronpeppar
nypa persilja
nypa dill
nypa cayennepeppar
örtsal
nypa vitlökspulver
Börja med att koka äggen i ca 10minuter. Lägg alla grönsakerna utom alfalfa groddarna, häll i äpple cidervinägern, sesamolja, örterna och kryddorna. Skölj tonfisken i en sil under rinnande kallt vatten i ca 1 minut. När äggen är klara skölj dom i kallt vatten i ca 2 minuter. Lägg dom i en blender med philadephian och majonnäsen tills det blir en puré, blanda i tonfisken tills det blir en jämn smet! Sen blanda i tonfisk röran med salladen och smaka av! Lägg upp på en talrik och placera alfalfa groddarna överst!


Kommentarer
Skicka en kommentar
Skriv din kommentar här eller ställ gärna en fråga.