Äggsallad med gurka, paprika och senapsdressing.

Så till dagens mellanmål som alltid består av ägg och grönsaker. 

Jag förklarade för en läsare igår att det inte behöver vara så svårt att ända smaken på det du äter dagligen utan att ändra på den totala energimängden ni får i er. Det räcker med att tillsätta en ny krydda eller ört varje dag. Ena dagen har ni dill i, nästa persilja, nästa paprikapulver, nästa vitlökspulver o.s.v. Det är bara ni själva som sätter gränserna.

 Det gäller att prova er fram för att äta dagens alla mål ska inte vara en pina utan den ska njutas för vi ska inte behöva tvinga i oss maten bara för att vi vill komma i form. Och sund mat behöver inte vara smaklös och tråkig som många tycks tro. Men det visar jag ju dagligen här inne så sprid ordet att nyttigt är gott ”ler”.

4st 220g kokta ägg
50g sallad
100g hyvlad gurka
50g halv skivad tomat
En handfull gräslök
10g 1 mastked grovkornig senap
10 2 matskedar vit balsamic vinäger
1/4 tesked stevia

Blanda senap, vit balsamic och stevia till en dressing. Lägg allt på en tallrik och häll dressingen över.



För hela.
Kalorier 356,8
Protein 30,1
Kolhydrater 7,1
Fett 23,1

Delat på två portioner.
Kalorier 178,4
Protein 15,1
Kolhydrater 4,6
Fett 11,6


Kommentarer