Flankstekt sallad.

Fick en riktigt fin och saftig flankstek av Bulltofta kött och en uppgift att leka fram en ny marinad till dem inför nästa grillsäsong.
Jag använde deras egen grillkrydda blandat med kokosolja och citronsaft sen lätt köttet ligga i marinaden i 24timmar. Grillade köttet dagen efter på medelvärme på grillpanna ca 1 minut på varje sida sen placera den i ugnen på 100C i ca 15 minuter. Tog ut den och lät den vila i ca 5 minuter.
Om ni önskar så kan ni grilla på flanksteken hur ni vill men visste ni att om ni steker kött i fett eller låter fettet sitta kvar under tillagningen, sen häller av och avlägsnar fettet från köttet gör att ni inte får i er något av fettet för kött suger inte åt sig fett. Det är bara smaken som sitter kvar.

150g grillad skivad flankstek
40g skivad paprika
40g skivad rödlök
40g hyvlad morot
20g handfull baby spenat
20g 1 tomat utan insida, tärnat kött
5g jordnötsolja
2 matskedar äpplecider vinäger
Handfull hackad dragon
Malen svartpeppar
Örtsalt  
 
Värm en stekpanna ordentligt med jordnötsolja, stek lök och paprika på hög värme i ca 2 minuter. Blanda i grönsakerna i en skål med morot, äpplecider vinäger, sallad, dragon och krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Servera med flankstek.
Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.

 
Med 150g flankstek
Kalorier 367,2
Protein 45,7
Kolhydrater 9,6
Fett 15,6
 
Med 75g flankstek.
Kalorier 232,6
Protein 23,7
Kolhydrater 9,6
Fett 10,5
 
 
 

Kommentarer